HPG: Unutulmaz bir direniş mirası bıraktılar

Şehit 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, ”son nefeslerine kadar halkımızın özgür geleceği için mücadele etmiş ve geride unutulmaz bir direniş mirası bırakmışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Önder Apo öncülüğünde gelişen ve halkımızın özgürlük iradesinin temsili olan Partimiz PKK, soykırım kıskacına alınmış, yok oluşun eşiğine getirilen halkımızı tarih sahnesine görkemle geri döndürmüş ve bütün ezilenlerin özgürlük umudu haline gelmiştir. Kuşkusuz zafer çizgisindeki bu yürüyüş, fedaice savaşarak ölümsüzleşen şehitlerimizin sınırsız emekleri sonucu ortaya çıkmıştır. Sömürgeci Türk devletinin işgal saldırıları karşısında en zor koşullarda direnen, bedenlerini siper eden ve kutsal Kurdistan topraklarını kanlarının son damlasına kadar savunan yoldaşlarımız, Apocu iradenin yenilmezliğini her dönem bütün dünyaya göstermişlerdir. Ocak 2023 yılında şehadete ulaşan Fîraz, Arnos ve Dildar yoldaşlarımız da son nefeslerine kadar halkımızın özgür geleceği için mücadele etmiş ve geride unutulmaz bir direniş mirası bırakmışlardır. Fedailer ordusunun yiğit evlatları Fîraz, Arnos ve Dildar yoldaşlarımızın anısı her zaman mücadelemizde yaşayacak ve önümüzü aydınlatacaktır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Fîraz Zîlan
Adı Soyadı: Nêçîrvan Seven
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Şükriye – Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Ocak 2023 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Arnos Nûda
Adı Soyadı: Arjen Dinçer
Doğum Yeri: İstanbul
Anne – Baba Adı: Süreyya – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Ocak 2023 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Dildar Wan
Adı Soyadı: Şehabettin Dursun
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Neherî – Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ocak 2023 / Medya Savunma Alanl

 

FÎRAZ ZÎLAN

Fîraz yoldaşımız Colemêrg’in Çelê ilçesinde Deştanî aşiretine bağlı yurtsever bir ailede doğmuştur. Fîraz yoldaşımız daha çocukken düşmanın köylerini yakmalarından dolayı ailesiyle Gever’e göç etmek zorunda kalmıştır. Bundan dolayı Fîraz yoldaşımız Gever’de büyümüştür. Gever gibi kimliğine ve kültürel değerlerine bağlı bir yerde büyümek Fîraz yoldaşımızın kişiliği üzerinde büyük bir etki yaratmıştır. Hem köylerinin yakılıp yıkılması hem de düşmanın halkımıza yönelik sistematik baskı, işkence ve katliamları nedeniyle daha küçük yaşlarından itibaren düşmana öfke duyan Fîraz yoldaşımız büyüdükçe öfkesini de büyütmüş, düşmana yaptıklarının hesabını sormayı en önemli görev olarak belirlemiştir. Yaşamı anlamaya çalışan ve çevresinde olan bitene karşı duyarlı bir genç olarak yetişen Fîraz yoldaşımız halkımızın özgürlük mücadelesini her zaman yakından takip etmiş, bulunduğu yerlerde mücadelenin bir parçası olmuş ve yurtsever bir Kürt genci olarak elinden geleni yapmıştır. Fakat Rojava Özgürlük Devrimi’nden sonra Türk devletinin de yönlendirmesiyle DAİŞ çetelerinin halkımıza yönelik saldırıları, Şengal’de halkımıza karşı katliamlar yapması ve halkımızın özgürlük umudunu ortadan kaldırmak istemesi karşısında derin bir sorgulama yaşamıştır. Halkımızın varlık yokluk mücadelesi verdiği bir zamanda bir Kürt genci olarak kendisinin de mutlaka mücadele içerisinde olması gerektiğine kanaat getirmiş ve gerilla saflarına katılma kararı almıştır. Fîraz yoldaşımız yaptığı yoğunlaşmalarla katılımının fedai bir çizgide olması, her şeyi ile kendisini halkımıza adaması gerektiğini düşünmüştür. Bu derinlikli yoğunlaşma ile 2015 yılında üniversiteyi bırakarak gerilla saflarına katılmış ve halkımızın öncü bir militan adayı olmuştur.

Gerilla saflarına Çewlîk alanından katılan Fîraz yoldaşımız, orada kısa bir süre kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Gerilladaki ilk eğitimini Metîna alanında görmüş, aldığı eğitimle dağ ve gerilla yaşamının inceliklilerini öğrenerek yaşama aktif bir şekilde katılmıştır. Gerilla saflarına büyük bir iddia ve kararlılıkla katılan yoldaşımız, Önderliğimize ve şehit yoldaşlarımıza layık bir mücadelenin sahibi olmak istemiş, bu istemini Hêzên Taybet çalışmalarına katılarak gerçekleştirebileceğini inanmıştır. Bu temelde gerilla saflarına katılımından kısa bir süre sonra Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuştur. Aldığı eğitimlerle kendisini, dolayısıyla halk gerçekliğimizi daha iyi tanımaya, anlamaya başlamıştır. Kendisini tanıdığı kadar kişiliğinde devrimci dönüşümler yaratarak Apocu militan özellikleri içselleştirmeye çalışmıştır. Bu anlamda kendisiyle müthiş bir mücadele yürütmüş ve öncü bir militan olmayı başarmıştır. Önderliğimizin ve kahraman şehitlerimizin eşsiz emekleriyle yaratılan ve halkımızın özgür geleceğinin teminatı olan PKK’yi ve yaşamını korumanın fedailik çizgisindeki bir mücadele ile mümkün olduğunun bilincinde olan Fîraz yoldaşımız, bu amaçla fedailiği bir yaşam biçimi olarak tercih etmiş ve yaşamıştır. Fedakarlığı ve emekçi kişiliği ile bilinen ve yoldaşlarının hafızasında yer edinen yoldaşımız, örgütümüzün kendisine verdiği tüm görev ve sorumlulukları büyük bir ciddiyetle ele almış ve başarı dışında herhangi bir ölçüyü kendisine kabul etmemiştir. Bu özelliğinden dolayı birçok çalışmada yer alarak kendisine biçtiği misyona denk bir katılımın sahibi olmuştur. Değişime ve yeniliğe açık kişiliği ile yeni dönem gerillacılığını anlama ve uygulama noktasında önemli bir yoğunlaşma süreci geçiren Fîraz yoldaşımız, yeni dönemin taktik ve tarzında kendisini geliştirmiş ve profesyonel bir gerilla olmuştur. Ulaştığı yoğunlaşma düzeyi ve fedai katılım tarzıyla öncü bir Apocu militan olmayı başaran Fîraz yoldaşımız yoldaşlığındaki samimiyeti, dürüstlüğü ve emekçi kişiliği ile şehadete ulaştığı an’a kadar bulunduğu her ortamda fedailiğin temsilciliğini yapmıştır.

 

ARNOS NÛDA

Arnos yoldaşımız Wan, Elbak’lı yurtsever bir ailenin ferdi olarak İstanbul’da doğmuştur. Her ne kadar ailesinin göç etmesinden dolayı ülkemiz Kurdistan’dan uzakta yaşamak zorunda kalmışsa da Arnos yoldaşımız Kürtlük özünü korumasını başarmış; halkına, ülkesine ve Önder Apo’ya olan bağlılığını büyütmüştür. Düşmanın her türlü özel savaş ve soykırım siyasetine rağmen ailesinin de yardımıyla her zaman Kurdistan ile olan bağlarını korumuş, düşmanın kendisini asimile etmesine izin vermemiştir. Aynı zamanda Kurdistan’da partimiz PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelesini de takip etmiş, yüreği Kurdistan Özgürlük Gerillası ile çarpmıştır. Gençlik dönemlerinde her onurlu Kürt genci gibi çalışmalara dahil olmuştur. Kendisi gibi Kurdistan’dan uzakta düşman baskısı altında onurunu ve kimliğini korumaya çalışan Kürt gençlerini örgütlemek ve onları mücadeleye sevk etmek için büyük çabalar sarf etmiştir. Yer aldığı çalışmalardaki başarılı pratikleri nedeniyle birlikte çalıştığı yoldaşlarının saygısını kazanmıştır. Çalışmalardaki ciddiyeti ve sonuç alıcı tarzı nedeniyle her geçen gün daha fazla sorumluluk almış ve bu sorumlulukları başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Fakat yüreği her zaman gerilla ile çarpan Arnos yoldaşımız, düşman saldırılarının en yoğun yaşandığı ve soykırımcı Türk devletinin halkımızı katliamlardan geçirmeye başladığı 2015 yılında, Önderliğimize yönelik geliştirilen Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü olan 9 Ekim günü yüzünü Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarındaki ilk eğitimlerini Avaşîn alanında alan Arnos yoldaşımız, Avaşîn’in muhteşem doğasının yanı sıra birlikte eğitim gördüğü yoldaşlarının yaklaşımlarından, yoldaşlık ilişkilerinden etkilenmiş, tüm devrimcilik yaşamı boyunca bu yoldaşlarının anılarına bağlı kalmanın mücadelesini vermiştir. Gelişiminde ve yetkin bir gerilla olmasında büyük emekleri olan bu yoldaşlarına bağlılığın gereği olarak her zaman daha etkili bir katılım sahibi olmaya çalışmıştır. Daha sonra Qendîl alanında belli bir süre gerillacılık yapan Arnos yoldaşımız, burada da yüksek disiplin ve bağlılık gerektiren çalışmalarda yer almıştır. Aynı çalışmada yer alıp daha sonra fedai eylem yapan mücadele arkadaşlarının yaşamlarından, katılımlarından ve tereddütsüz bir şekilde şehadete yürümelerinden etkilenmiş; bu yoldaşlarının da anılarına bağlı kalmak ve mücadelelerini zafere taşımak için Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmak istemiştir. Bu temelde 2018 yılında Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuş, mücadelesini daha üst bir düzeye çıkarma şansına sahip olmuştur. Attığı her adımda, aldığı her nefeste şehit yoldaşlarının anısını yaşatmayı kendisine borç bilen Arnos yoldaşımız, temiz ve saf yüreği ile bulunduğu her ortamda yoldaşlarının sevgisini kazanmıştır. Bunun için tüm yoldaşlarınca birlikte çalışılmak istenen biri olmuştur. Önderlik felsefesinde kendisini yaratmayı her şeyin önüne koyan Arnos yoldaşımız, Önder Apo’nun iyi bir yoldaşı olmak ve yoldaşlık görevlerini eksiksiz yerine getirmek için büyük emekler vermiştir. Önder Apo’yu anladığı kadar pratikleştirmek istemiş, ancak bu şekilde Önderliğimizin emeklerine cevap olabileceğini belirtmiştir. Hêzên Taybet çalışmalarında birçok farklı görev üstlenen Arnos yoldaşımız, bu görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirerek yoldaşlarının güvenini kazanmıştır. Uzun yıllar boyunca edindiği tecrübelerini yoldaşlarıyla paylaşmış, onların gelişimine katkıda bulunmuştur. Arnos yoldaşımız duygu birliğini kendinde yaratmış ve yanında olmadığı yoldaşlarını da her zaman hissederek onlar için elinde ne geliyorsa yapma mücadelesinde olarak her yoldaşın Önder Apo’nun bir parçası olduğu anlayışını yaşamında yoldaşlığı ile göstermiştir. Şehadete ulaştığı an’a kadar fedailiği bir yaşam biçimi olarak ele alan ve yaşayan Arnos yoldaşımız mücadelesi ile olduğu kadar şehadeti ile de bizlere öncülük yapmaya devam edecektir.

 

DILDAR WAN

Dildar yoldaşımız Kurdistan’ın yurtsever Ertûşî aşiretine mensup bir ailenin ferdi olarak Wan’da doğmuştur. Ailesinin ve yaşadığı çevrenin yurtsever olmasından kaynaklı daha çocukken Partimizi tanımaya başlamıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası öncülüğünde yürütülen mücadelemizin yarattığı etki nedeniyle Dildar yoldaşımız da gerillaya ve partimiz PKK’ye sempati duymuştur. Yine düşmanın halkımıza yönelik günlük olarak geliştirdiği saldırılar ve bu saldırılara karşı gerillanın gerçekleştirdiği intikam eylemleri Dildar yoldaşımızın Partimize daha fazla bağlanmasına neden olmuştur. Düşmanın halkımızı soykırımdan geçirme uygulamaları, halkımızı köklerinden koparma ve sonuç olarak tümden yok etme politikalarını bizzat yaşayarak gören Dildar yoldaşımız, buna tepki göstermiş her onurlu Kürt genci gibi mücadele saflarında yer alması gerektiğini düşünmüştür. En etkili mücadelenin Kurdistan dağlarında, gerilla saflarında mümkün olduğunun bilincinde olan yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılmak istemiştir. Fakat yaşanan bazı sorunlardan kaynaklı bu istemini gerçekleştirememiştir. Mücadeledeki iddia ve kararlılığını koruyan ve mutlaka amacına ulaşmak isteyen Dildar yoldaşımız, üniversiteyi bırakarak ve sistemin kendisine sunduğu olanakları elinin tersiyle iterek 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Faraşîn alanından gerilla saflarına katılan yoldaşımız, burada kısa bir süre kaldıktan sonra Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Metina alanında Yeni Savaşçılar eğitimini görmüş, aldığı eğitimlerle Partimizi daha yakından tanımaya başlamıştır. Yine eğitim sürecinde aldığı derslerle halk gerçekliğimizi daha yakından tanımış, bu sayede kendisini de daha derinlikli çözümleme imkanına kavuşmuştur. Kendisini çözümledikçe kapitalist sistemin kişiliğinde yarattığı etkileri görmüş ve bunları aşarak demokratik modernite özelliklerini kişiliğine yedirmek için büyük bir çaba harcamıştır. Gerillaya katıldığı süreçte yoğun düşman saldırılarının olması, Dildar yoldaşımızın askeri derslere daha fazla yoğunlaşmasını sağlamış, böylece yaşanan yoğun savaş sürecine cevap olmanın arayışında olmuştur. Bu temelde gerilla savaş taktiğinde ve tarzında uzmanlaşmıştır. Eğitimini bitirdikten sonra yine Metîna alanında pratiğe geçen Dildar yoldaşımız, yaklaşık 5 yıl boyunca bu alanda çalışma yürütmüştür. Düşmana karşı gerçekleştirilen birçok eylemde yer alarak sürece cevap olmaya çalışan yoldaşımız, böylece düşmana olan öfkesini de eyleme dönüştürerek tüm Kurdistan gençliğine örnek olmuştur. Fedakarlığı ve emekçi kişiliği ile öne çıkan yoldaşımız aynı zamanda zekasıyla da yoldaşlarının birçok ihtiyaçlarına cevap olmuştur. Elinden birçok iş gelen yoldaşımız, mütevazı duruşu ile tüm yeteneklerini devrimin ve yoldaşlarının hizmetine sunmuş, bu anlamda yoldaşlık görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Yer aldığı çalışmalardaki disiplinli çalışma tarzı ve yoldaşlarına güven veren duruşuyla öncü bir militan olan Dildar yoldaşımız 2020 yılında Merkez Karargah çalışmalarına dahil olmuştur. Daha sonra düşmanın Zap alanına yönelik saldırıları yoğunlaşınca savaş tünellerinde direnen yoldaşlarının yanında olmak istemiştir. Bu istemini gerçekleştiren yoldaşımız, bir süre Zap alanında kalmış ve burada düşman saldırılarına karşı geliştirilen destansı direnişin içerisinde yer almıştır. Zap’ın direniş kalesine dönüşmesinde emeği olan Dildar yoldaşımız tüm gerillacılık yaşamı boyunca fedai katılım tarzını esas almış ve bunu son nefesine kadar korumayı başarmıştır.”