HPG yeni yıla bir dizi eylemle girdi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk ordusuna yönelik yeni yılda da bir dizi eylem gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada Cizre’de beş adet bomba yüklü bir insansız hava aracı ile eylem yapıldığına dikkat çekildi.

HPG-BİM, yılbaşında gece yarısından itibaren düzenlenen gerilla eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Açıklamaya göre 1 Ocak günü Şırnak, Hakkari ve Iğdır’da çeşitli eylemler düzenlendi. HPG-BİM, “Güçlerimizin yeni yıla girişte, halkımızı ve faşizme karşı direnen tüm kesimleri selamlamak amacıyla” bu eylemleri gerçekleştiğine vurgu yaptı.

Eylemlerin ayrıntıları şöyle:

“- Saat 00.00’da güçlerimiz tarafından Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki işgalci TC ordusunun askeri üslerine yönelik Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın yeni taktik ve teknik yöntemleri ekseninde bir çok eylem düzenlenmiştir. Bu kapsamda Cizre Emniyet Binası’na 2 adet, Cizre Jandarma Komutanlığı Lojmanları’na 1 adet ve Silopi Hacılar Taburu’na 2 adet olmak üzere toplam 5 adet bomba yüklü uçak gönderilmiştir. Uçakların tam isabetli bir şekilde hedeflerine ulaştığı gözlenmiştir. Her üç alanda gerçekleştirilen eylemlerde düşmanın ölü ve yaralılarının olduğu bilgisine ulaşılmış, fakat kesin sonuçlar tarafımızca henüz netleştirilememiştir.

- Yine saat tam 00.00’da güçlerimiz tarafından Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik olarak bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının hedeflendiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

- Gündüz saat 12.00’da güçlerimiz tarafından Iğdır’ın Korxan Karakolu’nda konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve kulelerin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 kule tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından, eylem alanına müdahale amaçlı gelen zırhlı araçlar ve düşman askerleri de güçlerimizin hedefi olmuştur. Yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğinden de 2 asker öldürülmüştür. İşgalci güçler aldığı darbelerden sonra taarruz helikopterlerinin desteğinde Skorksy helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.”

“Türk özel savaş dairesi, basına yalan haberler servis ederek hem Cizre ve Silopi’deki eylemlerin, hem de Iğdır’daki eylemin sonuçlarını kamuoyundan gizlemeye çalışmaktadır” diyen HPG-BİM, şunları ekledi:

“Havuz medyasının belirttiği gibi, Cizre ve Silopi’de herhangi bir öncesinde düşürülme olmayıp, uçaklar hedeflerine tam isabetle ulaşmışlardır. Yine Iğdır’da gerillanın taktik yaratıcılıkla gerçekleştirdiği eylemde, toplam olarak 4 işgalci TC askeri öldürülmesine rağmen, AKP medyası bu eylemin de sonuçlarını çarpıtmaya çalışmaktadır. Halkımız, düşmanın yaymaya çalıştığı bu türden gerçek dışı haberlere prim vermemelidir.”