HSM gerillanın Şemdinli ve Yüksekova eylemlerini kutladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, 15 Ağustos’ta Yüksekova’da, 16 Ağustos’ta ise Şemdinli’de Türk güçlerine yönelik eylemler düzenleyen gerillaları kutladı.

“Avaşin Eyalet Komutanlığına” hitaben bir kutlama mesajı yayınlayan HSM Karargah Komutanlığı, “15 Ağustos Atılımı’nın 35. yıldönümünde; 15 Ağustos günü Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Şehit Afat Tepesi ile 16 Ağustos günü Şemzinan ilçesine bağlı Leylek Tepesi’nde eyalet güçleriniz tarafından düşman mevziilerine girmek suretiyle başarılı eylemler gerçekleştirilmiştir” diye hatırlattı.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı:

“Şehit Afat Tepesi’nde birçok düşman mevziisine girip 7 asker cenazesinin üzerine kadar gidilmesi ve alana gelen taarruz helikopterlerinin vurulup alandan uzaklaştırılması başarılı bir eylem taktiğidir. Aynı şekilde Leylek Tepesi’ndeki düşman mevziilerinin hedeflenip ve fethedilerek düşman askerlerinin üzerinden silah kaldırılması gerillanın etkili vuruş taktiğini ve gücünü göstermektedir. Yıldırım hızı ile yapılan bu eylemler düşmanı adete şok etmiştir. 24 saat teknik destek ile gözlem altında tutulan bu alanlarda, düşman tekniğini boşa çıkaracak tarzda yapılan bu eylemler dönemin ruhunu uygun yapılan eylemlerdir. Tarihi bir direnişin yaşandığı bu dönemde 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü ile de gerçekleştirilen bu eylemler anlamlıdır.

Bu temelde, her iki eylemde yer alan tüm komuta ve savaşçı yapısını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Zengin taktik ve yüksek bir performans ile gerçekleştirilen bu eylemlerde düşmana ağır kayıplar verdiren yoldaşları ve eyaletteki tüm arkadaşları sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.”