HSM: Her daim şehitler çizgisinin takipçisi olacağız

Mayıs Ayı Şehitleri’ni anan HSM, “Her daim şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızı, Özgür Önderlik Özgür Kurdistan yürüyüşümüzü her gün daha da büyüterek şehitlerimizin anılarını yaşatma ve zaferle taçlandırma kararlılığımızı belirtiyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Mayıs Ayı Şehitleri’ni saygıyla andı. Komutanlık,  “Karadeniz halkının asil ve yiğit evladı, mücadelemizin önder kadrosu, Önder Apo’nun gizli ruhu, büyük enternasyonal devrimci Haki Karer yoldaşı şehadetinin 46. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Haki Karer yoldaş ve Mayıs Şehitleri şahsında özgürlük mücadelemizin tüm şehitlerini derin bir bağlılık ve minnetle anıyor, aziz şehitlerimizin kutsal mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

“18 Mayıs 1977’de Haki Karer yoldaşın şehadetiyle başlayan şehitler zinciri, yarım asırdır devam eden amansız mücadelemizde sayısı on binleri aşan büyük bir Şehitler Ordusu haline gelmiştir” denilen HSM Karargah komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi: “Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ve Türkiye devrim mücadelesinin büyük önderlerinin şehadet olayları Mayıs ayında yaşanmış, Mayıs’ın her günü yeri doldurulamaz devrimcilerin kahramanca şehadete yürüyüşü ile anlam bulmuştur. Bu yüzden Partimiz ve halkımız için 18 Mayıs ''Şehitler Günü'', Mayıs da ''Şehitler Ayı'' olarak anlam kazanmış ve tarihe geçmiştir. Kürt halkı her Mayıs ayını büyük bir anlam ve maneviyatla karşılamış, şehitlerin anısına sahip çıkma, şehitleri yaşatma ve amaçlarını başarma süreci olarak ele almıştır.

Önder Apo, Haki Karer yoldaşın şehadetine sahip çıkma temelinde “artık kan da döküldü, geriye dönülemez” diyerek partimiz PKK’yi kurma kararlılığına ulaşmıştır. Partimiz PKK, hakikat yoldaşlığına ve şehadet gerçeğine bağlılık temelinde vücut bulmuş, şehitlere bağlılık PKK’nin temel karakteri olmuştur. Kurdistan Özgürlük Mücadelesine katılıp mücadele ederek şehadete ulaşan on binlerce şehidimiz; yarım asırlık tarihimizin yürütücü gücü, ilham kaynağı, morali, inancı, kararlılığı, duygusu ve düşüncesi haline gelip yön veren öncüleri olmuştur. Çünkü Önder Apo yaşanan her şehadet halkasına büyük bir anlam payesi biçmiş, şehitlerin yarattığı büyük değerleri korumanın amansız savaşçılığını yapmış, yaşanan her şehadeti büyük bir çıkış haline getirmiş ve Hareketimiz bu diyalektik temelinde günden güne büyüyerek bugünlere gelmiştir. Özgürlük mücadelesinin fedai neferlerini şehit ederek Partimiz PKK’yi zayıflatıp tasfiye edeceğini sanan düşmanlar, Önder Apo’nun büyük bir anlam ve hakikat deryası olarak yarattığı şehitler diyalektiğine yenilmiştir.

ÖNDER APO ŞEHİTLERDEN ALDIĞI GÜÇLE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR

Bugün, Önder Apo’nun İmralı işkence sistemindeki büyük duruşu, tarihi direnişi ve şehitlere bağlılık temelindeki yarım asırlık maratonu nefes nefese devam etmektedir. Yurtsever Kurdistan halkı, şehitlerini büyük bir onur ve görkemle karşılamakta, şehitlerinden aldığı güç ve ilhamla özgürlük mücadelesini sürdürmektedir. Kurdistan Özgürlük Gerillası en amansız koşullarda, kapitalist modernite güçlerinin yarattığı en dehşetengiz soykırım makinalarına, gelişkin savaş tekniğine ve vahşice kullanmaktan çekinmediği kimyasal silahlarına karşı şehitler çizgisinde büyük bir bağlılıkla direnmektedir.

PKK’nin Ölümsüz Şehitler Ordusu, kesintisiz bir şekilde süren özgürlük mücadelemizde her gün daha da büyümekte, yaşanan her şehadet, yazılan her kahramanlık destanı ve sergilenen Apocu fedai duruş bizi zafere götürmektedir. 47’inci Şehitler Ayı’nda da Kurdistan’ın her yerinde yiğitçe direnen, duruşları ve savaşlarıyla şehitler çizgisini en yetkince temsil eden yoldaşlarımızın kahramanca şehadete yürüyüşlerine tanıklık ediyoruz. Kurdistan halkının korkusuzca savaşan, büyük bir cesaretle mücadele eden böylesine fedai evlatları oldukça özgürlük davası asla kaybetmeyecek ve mutlaka kazanacaktır.

Şehitler Partisi PKK öncülüğünde savaşan Kurdistan Halk Savunma Güçleri olarak; her daim şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızı, Özgür Önderlik Özgür Kurdistan yürüyüşümüzü her gün daha da büyüterek şehitlerimizin anılarını yaşatma ve zaferle taçlandırma kararlılığımızı belirtiyoruz. Bu temelde bir kez daha şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına layık bir yaşamın savunuculuğundan asla taviz vermeden savaşacağımızın sözünü yineliyoruz.”