Iğdır’da hayatını kaybeden bir gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Iğdır’da 4 Ocak günü düzenlenen bir eylem sırasında hayatını kaybeden bir gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, “5 Ocak 2019 tarihli açıklamamızda, güçlerimizin 4 Ocak günü Iğdır’a bağlı Axuri karakolu çevresinde operasyona çıkan işgalci TC ordusuna yönelik eylem gerçekleştirdiğini ve eylem esnasında düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan Özgür Roni arkadaşımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

Hayatını kaybeden gerillanın Muş doğumlu Özgür Roni kod adlı Abdullah Aygün olduğu bildirildi.

HPG-BİM, gerillaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Özgür Roni arkadaşımız 1995 yılında Muş’un Bulanık ilçesinde yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiştir. TC faşizmine ve baskılarına boyun eğmeyerek Kürt Özgürlük Hareketi’ne katılan Özgür arkadaşımız, düşman gerçekliğini tanımış biri olarak bulunduğu mücadele içerisinde saf ve yürekten bir katılımın sahibi olmuştur. Fedakarlığı, alçak gönüllüğü ve temiz yüreği ile tanınan Özgür yoldaş, faşist Türk devletinin Kürdistan’da gerçekleştirdiği işgal operasyonlara karşı en etkili bir şekilde savaşan yoldaşlarımızdan biri olmuş ve son anına kadar da özgür Kürdistan için savaşmıştır.”

Açıklama, “Kahramanca savaşarak şehadete ulaşan Özgür yoldaşımızın başta ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar mücadelemizi yürüteceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz” ifadeleri ile son buldu.