Kadınlar kış hazırlıklarını omuzladı…

Binarê Kandil’de kadınlar kış hazırlıklarına başladı. Binarê Kandillilerden Amine Mostafa, reçel ve nar ekşisiyle kışa hazırlık yaptığını ve bu şekilde 6 çocuğunu geçindirmeye çalışıyor.

Güney Kürdistan’ın Kandil bölgesinde sonbaharın gelmesi ile birlikte kış hazırlıkları başladı. Kış hazırlıklarını yapmak her zaman olduğu gibi Binarê Kandil’de Sinemokê köyünde yaşayan kadınların omzunda. Bu hazırlıkları yapan kadınlardan biri de 74 yaşındaki Amine Mostafa.

Çocuk yaşta evlendirildikten sonra Sinemokê köyüne yerleştiğini belirten Amine Mostafa, köyünden topladığı meyvelerle reçeller ve nar ekşisi yaparak kışa hazırlanıyor ve ailesinin geçimini sağlıyor.

Komşuları tarafından her işi büyük bir titizlik ile yapıyor olmasıyla tanınan 6 çocuk annesi Amine, ünlü reçelinin ve nar ekşisinin tarifini anlattı. Topladığı meyvelerin üzerine bolca şeker ve çok az miktarda limon tozu eklediğini, sonrasında ise ateş üzerinde biraz kaynattığını ifade eden Amine, yaptığı işin özen gerektirdiğine işaret etti.

Hazırladığı nar suyunu bir tencereye boşaltan Amine, ateşin başında nar ekşisini ağır ağır karıştırıken şunları söyledi: “Yaptığım işler zor olabilir ama her canlı gibi yaşamımı sürdürmek ve aileme bakabilmek için kışa hazırlık yapmalıyım. Bu yüzden altı çocuğum için en iyisini yapmak istiyorum.

Özellikle de bir kadın olarak, kadınların her zorluğun üstesinden geldiğini göstermek beni mutlu ediyor.”