Kalkan: Eylüllerin mücadelesini mutlaka zaferle taçlandıracağız

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 1 Şubat 2018 tarihinde Amed kırsalında yaşamını yitiren HPG komutanlarından Eylül Amed kod adlı Murat Üçer’i andı.

Kalkan, 1 Şubat 2018 tarihinde Amed’de yaşamını yitiren Komutan Eylül Amed kod adlı Murat Üçer’i anarak, “Her zaman ve her yerde Komutan Eylül’ün anısına bağlı kalacağız’’ dedi.

“ANISINI ÖZGÜR KÜRDİSTAN’DA YAŞATACAĞIZ’

ANF’ye konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, gerilla komutanı Eylül Amed kod adlı Murat Üçer’i anarak konuşmasına başladı. Kalkan, “Amed’in yiğit komutanı, Eylül Yoldaş’ın şahadetini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ergani’nin bu yiğit ve coşkulu insanını minnet ve saygıyla anıyoruz. Anısını yaşatma ve mücadelesini başarma sözünü yineliyoruz. Parti yönetimimiz adına tüm ailesini halkımızın acısını paylaşıyor, anısını Özgür Kürdistan’da ve özgürlük mücadelesinde yaşatacağımızı ifade ediyoruz.”

Kalkan, konuşmasının devamında komutan Eylül’ün Mazlum Doğan ve Egid (Mahsum Korkmaz)’ın takipçisi olduğunun altını çizerek şu hususlara vurgu yapıtı, “Gerçekten de Eylül Yoldaşı tüm hareket olarak, halk olarak, gerilla komutanları ve savaşçıları olarak doğru anlamamız, anısını doğru yaşatmamız gerekiyor. En genç yaşta mücadeleye katılanlardan, ama her zaman en büyük görev ve sorumlulukları üstlenmekten geri durmayan, büyük bir özgürlük aşığı olan militanlardan birisiydi. Ergani’nin Amed’in derin yurtseverliğini halkçılığını her zaman kişiliğinde derinliğinde temsil etti. Mücadele saflarına katıldığı andan itibaren her türlü sorumluluğa genç yaşına rağmen sahip çıktı. Hiçbir görev ve sorumluluğu yapamam demedi. Mazlum çizgisinde sürekli büyük görev ve sorumlulukların, Egid çizgisinde komutanlaşmayı, en zor yerlerde savaşı yürütmeyi esas aldı.”

“15 YILI AŞAN DOLU BİR DEVRİMCİ YAŞAMI OLDU’

Duran Kalkan, gerilla komutanı Eylül’ün PKK’ye olan bağlılığını şöyle dile getirdi; “Partimizin eğitimlerinden geçtikten sonra, daha büyük görev ve sorumluluk duygusuyla hareket etmeyi bildi. Medya Savunma Alanlarında parti eğitimlerimizden geçti. Birçok alanda görev yürüttü. Gerilla dışı alanlarda da bulundu. Olduğu her yerde coşkuyla heyecanla hareket eden, sürekli görev ve sorumluluklarını başarmak için örgütlü ve militanca çalışmayı esas alan bir duruşu oldu. El attığı işte hep başarıyı getiren çizgiyi izledi. Gerçekten büyük bir yurtsever, halkçı önderlik çizgisinde tutku düzeyinde bağlı, partimizin çok değerli militanı, HPG’nin büyük bir savaşçısı ve komutanı, 15 yılı aşan devrimci yaşamını dolu bir şekilde geçirdi.”

Komutan Eylül’ün Amed’de gelişen mücadeledeki rolüne de değinen Kalkan, şunları belirtti; “Son yıllarda Amed’de faşist soykırımcı sisteme karşı yürütülen mücadelede her zaman en önde yer aldı. Büyük emeği geçti. Mücadelede pay sahibi oldu. Yüzlerce genç yoldaşın kendini eğitmesinde militanlaşmasında katkısı oldu. Sürekli gerillayı büyütme, geliştirme, Önderlik çizgisinde eğitme ve başaran zafer kazanan militan güç haline getirmede, sorumluluk sahibi oldu. Sürekli bir yenilenme içerisinde bulundu. Gerilla çizgisinde derinleşmek, Önder Apo’nun ön gördüğü gerilla çizgisini hayata geçirmek için, sürekli bir arayışın, çabanın, mücadelenin sahibi oldu. Bunu eğitimlerde yaptığı tartışmalarda ortaya koydu. Esas olarak da en zor ortamlarda pratikte gerçekleştirmeyi esas aldı.”

“HEP ÖNCÜ KONUMUNDAYDI’

Kalkan, komutan Eylül’ün Amed direnişçiliğinde ve özelde de Sur kahramanlığında büyük katkı sahibi olduğunu vurgulayarak, şunlara dikkat çekti; “Bu temelde son yılların Amed direnişçiliğine, Sur kahramanlığına katkısı olan, böyle büyük bir direniş gerçekliğinin ortaya çıkmasında, pay sahibi olan öncü bir militan ve komutan olarak yer aldı. Yaşamını büyük bir cesaret ve kararlılıkla her zaman özgürlük davasına verdi. Örgütlü mücadeleyi öngördü. Her türlü pasifist, geriye çeken eylemlere sürekli karşı çıktı. Provokatör, tasfiyeci yaklaşımlar onu hiçbir zaman etkilemedi, o hep APO’cu çizginin militanı olmayı bildi. Kürdistan’ın özgürlüğü Ortadoğu’nun demokrasisi için mücadele eden, Önderlik ve parti çizgisine sarsılmaz inançla bağlı bir militan olarak mücadele etti. Genç yaşta gerçekten de hep öncülük konumunda seyreden arayış sahibi yorulmaz bir militan olarak görev ve sorumluluk yürüttü.”      

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Komutan Eylül’ün 15 Şubat komplosuna karşı net bir tavır aldığını ve bu temelde hep mücadele ettiğine dikkat çekerek şunları aktardı, “19 yıldır uluslararası komploya karşı “Güneşimizi Karatamazsınız” şiarı etrafında Önder APO’yu koruyan savunan devrimci militanlığın seçkin neferlerinden birisi oldu. Önder APO’nun etrafında ateş çemberi oluşturarak, 15 Şubat komplosuna karşı Kürdistan’ın özgürlüğü ve Ortadoğu’nun demokrasi mücadelesini öncü düzeyde yürüttü. Bu mücadeleye her zaman en zor ortamlarda katıldı. Başarıyla militanlık yaptı. Biz bu yoldaşımızı böyle tanıdık.”

Kalkan, PKK olarak Komutan Eylül’ün izinden hep yürüyeceklerini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu; “En gencimiz olmasına rağmen, o büyük coşkusu heyecanı kabına sığmaz duruşuyla hepimize öğretmen oldu. Ondan her zaman öğrenmeyi bildik, şimdi de Önder APO’ya yoldaş olarak mücadelesini şahadetle noktaladı. Bu yoldaşımızı bir bütün PKK camiası olarak her zaman saygıyla minnetle anacağız. Onun izinden yürümeyi, amaçlarını başarmayı kesinlikle sağlayacağız.”

‘EYLÜL’ÜN RUHUYLA GÖREVLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, konuşmasını şu çağrılarla tamamladı, “Eylül yoldaşın şahadetinin üzerimizde yarattığı acıyı, üzüntüyü daha büyük bir enerjiye dönüştüreceğimizi, bu temelde tıpkı Eylül yoldaş gibi daha coşkulu daha heyecanlı kabına sığmaz bir biçimde, her türlü görev ve sorumluluğa daha çok hazırlıklı olacağımızı belirtiyoruz. Önder APO’nun özgür yaşam ve çalışma koşullarına kavuşması için, yine Kürdistan’ın özgürlüğü ve Ortadoğu’nun demokrasisi için daha çok savaşacağımızı belirtiyoruz. Bu temelde parti yönetimimiz adına ailesinin ve halkımızın acısını paylaşıyor, tüm Kürt gençliğini Amed ve Ergani gençliğini, Eylül Yoldaş’ın izinde daha fazla gerilla saflarına katılmaya, özgürlük mücadelesine daha sıkı bağlanmaya ve mutlaka başarmaya çağırıyoruz.”