Kalkan: Misliyle intikam alacağız! İntikam çok yakın!

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, Besta’da şehit düşen YJA-STAR komutanları Delal Amed, Azê Malazgirt ve 11 gerillanın intikamının mutlaka alacaklarının sözünü verdi.

Besta’da sömürgeci Türk ordusu ile girdikleri çatışma sonucunda yaşamını yitiren YJA-STAR komutanları Delal Amed, Aze Malazgirt ve 11 gerillayı anarak sözlerine başlayan PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, On’ların anılarını yaşatma ve amaçlarını başarma sözünü yineledi ve PKK’nin Besta şehitlerinin intikamınn mutlak suretle alacağını belirtti.

ANF’ye değerlendirmelerde bulunan Kalkan “Delal Amed, Azê Malazgirt ve diğer yoldaşlarımızı katlettikleri için seviniyor olabilirler. Umutlanıyor olabilirler. Ama unutmasınlar ki devrimciler bir ölür bin doğarlar. Bir yoldaşımız şehit düşer, onlarcası PKK saflarına katılır. Bir Delal şehit düştü, Bin Delal doğacak. Kürt gençleri binlerce Delal olarak YJA-STAR saflarına katılacak” diyerek Delal Amed’in taşıdığı özgürlük bayrağını PKK’nin 40. yılında daha yükseklere taşıyacaklarını kaydetti.

PKK’nin kesintisiz 40. savaş yılında olduğunu belirten PKK Yürütme Komitesi üyesi Kalkan, 40. Yılda Besta şehitlerinin çizgisinde yürüyerek özgürlük mücadelesini dört parça Kürdistan’da yükselteceklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Önder APO öncülüğünde yaptıklarımız 40. parti yılında yapacaklarımızın aynası oluyor. 40. parti yılına girerken şehitler çizgisinde yüksek bir tempo, tarz, iddia, irade, cesaret, fedakarlık ve kararlılıkla mücadeleyi halk ve hareket olarak yükselteceğiz.”

DELAL YOLDAŞ ANISINA 40. YILI ZAFER YILI YAPACAĞIZ

PKK’nin kuruluşunun 40. yılında dört parça Kürdistan başta olmak üzere yurt dışında da mücadeleyi yükselteceklerini dile getiren Kalkan, YJA-STAR komutanları Delal Amed ve Azê Malazgirt anısına 40. Yılı zafer yılı yapacaklarını söyledi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kalkan, acılarının ve üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Kuşkusuz acımız ve üzüntümüz büyük. Şehit verdiğimiz yoldaşlar partimizin, gerilla güçlerimizin değerli yöneticileri, komutanları, militanlarıydılar. Büyük yaşadılar büyük savaştılar. Şehadetleriyle bizler için daha büyük bir görev ve sorumluluk ortaya çıkardılar.

Evet, hareket ve halk olarak acımız büyük, Delal Amed ve Besta şehitlerimizin emrediciliği, yol göstericiliği ve ön açıcılılığıyla görevlerimizi daha güçlü sahiplenme ve daha büyük başarma irademiz, inancımız, amacımız da bir o kadar güçlenmiş bulunuyor. Bu yoldaşlarımızın emrediciliğiyle azmimiz tüm parti militanları, gerilla komutan ve savaşçı gücü olarak çok daha fazla bilenmiş bulunuyor. PKK hareketi olarak büyük direndik ve çok değerli şehitler verdik. Haki Karer yoldaş ile başlayan, bu şehadet kervanı Mazlumlar, Kemaller, Hayrilerler, Karasungurlar ve Egidler ile devam etti. Beritanlarla, Zilanlarla, Nudalarla, Çiçeklerle en son Gülnaz ve Berçemlerle günümüze kadar geldi.”

ÖRNEK BİR DEVRİMCİ; DELAL AMED…

Delal Amed’in 17 yaşındayken PKK saflarına katıldığını belirten Kalkan, Delal Amed’in ömrünün çeyrek asırlık bölümünü gerilla saflarında geçirdiğini dile getirdi. Delal Amed’in çeyrek asırlık mücadele tarihi içinde Kürdistan’ın her tarafında görev yürüttüğünü, her türlü görev ve sorumluluğu üstlendiğini dikkat çeken Kalkan, Delal Amed’in hiçbir rahatsızlık duymadan, her zaman her yerde APOCU özgürlük çizgisinin ve kadın özgürlük militanlığının gereklerini başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

Kalkan, YJA-STAR komutanı Delal Amed’i şu sözlerle anlattı: ’Her zaman görev ve sorumlulukları coşkuyla gülen yüzle kabul etti. Her zaman başarı çizgisinde bir emek kahramanı olarak çalıştı. Dersim’den Başur’a kadar, Kürdistan’ın 4 parçasında mücadele yürüten, her karış toprak parçasına ayak basan bir militan oldu. Her zaman görev ve sorumlulukların üzerine büyük bir cesaret ve fedakarlıkla, emekle, sabırla gitti.

Her zaman APOCU başarı ve zafer çizgisinde yürümeyi esas aldı. Uzun süre HPG ve YJA-STAR merkez karargah komutanı olarak ideolojik, pratik ölçülerimizi belirledi. Yüzlerce ve binlerce kadın – erkek komutan ve savaşçıyı eğitti. Görev ve sorumluluklarını içinde bulunduğumuz ortamda doğrudan pratikte yürütmek Kürdistan’ın ve Önder APO’nun özgürlüğü için doğrudan pratik alanı gitme özlemi ve arzusu içerisinde her zaman oldu.

Bunu 2017 yılında Botan sahasına yürüyerek Botan’da Egidlerin, Azimelerin, Sorxwinlerin, Nudaların, Çiçeklerin çizgisinde yürüyerek Botan’ı tarihine yakışır baş eğmez ve zafer kazanan bir özgürlük diyarı haline getirmek için büyük bir özveriyle, cesaretle, fedakarlıkla, çalıştı, mücadele etti. AKP-MHP faşizminin soykırımcı saldırılarını durdurmak faşizmi yıkarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesini zafere taşımak için Botan’dan gerillayı geliştirmeyi, gerilla direnişini zafer kazanan halk mücadelemize öncülük eden bir konuma getirmeyi esas aldı. Bu anlamda 2017 büyük kahramanlık direnişinin önder komutanı oldu. En fazla emek ve çaba sarf eden oldu.

Delal Amed yoldaş her zaman mücadelenin sert ve zorluklarla dolu ortamlarında bulundu. Ve hiçbir zaman bulunduğu ortamdan rahatsız olmadı. Yüzünden tebessümü, yaşamından, coşku ve heyecanı hiç eksilmedi. Her zaman görev ve sorumluklar üzerine büyük bir istek, inanç ve irade ile yürüdü. Bir görev ve sorumluluk insanı olarak, sorumluluk üstlendi ve görevlerini başarmaya çalıştı.

Delal Amed yoldaş, genelde gerillanın, özel olarak kadın gerillalaşmasının gelişmesinde, AKP-MHP faşizmi karşısında direncini büyütmesinde, demokratik modernite çizgisinde gerillanın kendisini yenileyerek yeniden yapılanmasında hem düşünce gücü ve eğiticiliği, hem de pratik yöneticiliğiyle en ön safta öncü düzeyinde yer alıp görev ve sorumluluk yürüttü. Bu anlamda kadın öz savunmasının gelişmesinde, öz savunmaya dayalı kadın özgürlük hareketinin oluşmasında en çok emeği geçen militanlardan birisi oldu.

Önder APO’nun devrimci militan çizgisine, yürekten inandı. Ve kadın özgürlük hareketinin yılmaz, öncü militanı, yöneticisi, özgür kadın hareketinin, kadın gerillalaşmasının öncü komutanı olmayı başardı. Kadın özgürlüğüne dayalı toplumsal özgürlük mücadelesine en çok güç katan oldu. Özgülük çizgisinin ideolojik, örgütsel boyutta ilke ve ölçülerinin geliştirilmesi ve korunmasında her türlü zayıf, savrulmacı yaklaşımlara karşı, APOCU çizginin esas alınıp sürdürülmesinde en çok pay sahibi olan, en kararlı duran bir militan olarak görev ve sorumluluklarını yürüttü.

Haki, Kemal, Mazlum, Egitlerin, Karasungurların izinden yürüyen büyük parti militanı, önder APO’nun yoldaşı olmayı başardı. Saraların, Zilanların, Beritanların, Nudaların, Çiçeklerin izinden yürüyen önder APO’nun özgürlük çizgisinin en kararlı bir biçimde büyük cesaret ve fedakarlıkla yürüterek, kadın özgürlüğünün yaşayan sembolü oldu. 2000’lerin mücadelesine öncülük eden partimizin 40. Yıl mücadelesinde yol gösterici olan bir duruşun, ruhun, tutumun ve özgürlük yürüyüşünün sahibi ve sembolü oldu.

Elbette faşist soykırımcı güçler, bu yoldaşlarımızı katlederek 100 yıldır Kürdistan’a dayattıkları, soykırımcı zulmün, katliamcılığın, bir gereğini yerine getirdiler. Bu açık ve anlaşılır bir durum. Her gün Kürdistan’ın dağında taşında, ovasında şehrinde onlarca yoldaşı, kadını, erkeği, genç-yaşlı demeden katlederek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Delal Amed ve yoldaşlarımızı katletmek için de bir devleti, orduyu tümden harekete geçirdiler. Türkiye’nin imkanlarını, toplumun değerlerini, kendi çirkin, sömürücü, bağnaz, kan emici emelleri için kullanmaya çalıştılar. Delal, Azê ve diğer yoldaşlarımızı katlettikleri için seviniyor olabilirler. Umutlanıyor olabilirler. Ama unutmasınlar ki devrimciler bir ölür bin doğarlar. Bir yoldaşımız şehit düşer, onlarcası saflara katılır. Bir Haki şehit düştü, Bin Haki geldi. Bir Delal şehit düştü Bin Delal doğacak. Kürt gençleri binlerce Delal olarak YJA-STAR saflarına katılacak. Delal yoldaşın şerefle taşıdığı özgürlük bayrağını 40. Parti yılında daha yükseklerde taşıyacağız.

Delal Amed yoldaş bir APOCU FEDAİ, kadın özgürlük militanı olarak her zaman büyük yaşadı. Büyük mücadele etti. Hareketimize, halkımıza, özgürlük davamıza büyük kazandırdı. Her zaman doğrunun, APOCU çizginin gereklerinden yana oldu. Sade, dürüst, çalışkan, mütevaziliğiyle her zaman gerillaya, hepimize öncülük etti. Delal yoldaşı doğru anlamak, anısına doğru sahip çıkmak gerekiyor.”

‘MİSLİYLE İNTİKAM YAKINDIR!’

PKK’nin şehitlerin öncülüğünde yürüdüğünü, büyüdüğünü ve zaferler kazandığını belirten PKK Yürütme Komitesi üyesi Kalkan, PKK’nin bugünlere bu şekilde geldiğini kaydetti. PKK’nin şehitlerin anılarının ve yaşamlarının örgütlü eyleme dönüşmesi olduğunu söyleyen Kalkan, PKK’nin bugünlere şehitlerin intikamını alarak geldiğini belirtti.

Duran Kalkan konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Haki Karer yoldaşın intikamı bizi partileştirdi. Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin zindan direnişleri bizi ülkeye geri döndürdü. Karasungurların, Egitlerin intikamı bizi gerillalaştırdı ve gerilla ordusu haline getirdi. Berivan, Beritan ve Zilanların intikamı tarihin en büyük devrimi olan kadın özgürlük devrimini ortaya çıkardı. Uluslararası komploya karşı gelişen Güneşimizi Karartamazsınız eylemleri ile intikam mücadelesi Fedai tarzda gelişti. Şimdi Delal Amed, Aze Malazgirt yoldaşların anıları, intikamı 40. Parti yılında bizi zafere taşıyacak. Kürdistan özgürlük devrimini zafere taşıyacak. Kadın özgürlük devrimini zafere taşıyacak. Demokratik Ortadoğu ve Türkiye devrimini zafere taşıyacak. Biz bu inançtayız, bu temelde hareket edeceğiz.

Onun için diyoruz ki; Delal Amed yoldaş başta olmak üzere Besta kahramanlarını katledenler asla sevinmesinler. Onların intikamı misliyle alınacak. Hem de çok yakında alınacak. Şehitlerimizin intikamını alacak güç ve cesaret partimizde var; gerillamızda, kadın ve gençlik hareketimizde, Kürt halkında var. Bunu herkes böyle bilmeli ve nasıl intikam alınacağını geri dönüp 39 yılın sonuçlarına bakarak görebilirler. İntikam yakındır.”

ŞEHİTLERİMİZ ÖZGÜR YAŞAMI YARATMAK ÜZERE BİZE KOMUTA EDİYOR

DAİŞ çetelerinin Rakka’da YPJ kadın ordulaşması tarafından yenilgiye uğratıldığına vurgu yapan Kalkan, YJA-STAR öncülüğünde AKP-MHP faşizminin yenilgisini, Botan’ın özgürleştirilerek de tüm Ortadoğu ve dünyaya halk ve hareketlerine müjdesini vereceklerini belirtti.

Gençler ve genç kadınlar şehitler gerçeğini Delal Amed kişiliğini çok iyi incelemeliler diyen Kalkan, Delal Amed’i daha yakından tanımak ve anlamak gerektiğine dikkat çekti. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan konuşmasını şöyle sonuçlandırdı; ‘Delal yoldaş, direnişçiliğin ve özgürlüğün yolunu açtı. Bilinç, irade, cesaret aşıladı. Nasıl olmamız gerektiğini, şehitler ve önderlik çizgisine, parti militanlığına nasıl sahip çıkılması gerektiğini hepimize öğretti. Bu bilinçle yoğrulacağız. Bu temelde şehitlerimize sahip çıkacağız. Onlar birer kayıp değil. Onlar ölmediler. Onlar özgür yaşamı yaratmak üzere bizlere komuta ediyorlar. Delal Amed başta olmak üzere Besta şehitlerini saygı ve minnetle anıyorum. Partimizin 40. Yılı özgürlük yürüyüşünün Delal Amed yürüyüşü olduğunu ifade ve ilan ediyorum. Önderlik ve şehitler yolunda büyük savaşacağız ve büyük kazanacağız diyorum.”