Kalkan: Perwerlerin ruhuyla PKK’nin 40. yılında başaracağız

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, 12 Aralık 2017’de şehit düşen HPG Askeri Konsey Üyesi Perwer Rohat’ı andı. Kalkan PKK’nin 40'ıncı yılında Perwerlerin ruhuyla mücadeleyi daha da yükselteceklerini belirtti.

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan HPG Askeri Konsey Üyesi Perwer Rohat'ın (Sadık Özalp) şehadeti üzerine ajansımıza konuştu.

 

HPG Komutanı Perwer Rohat'ın şahadetinin Kürt Özgürlük hareketi için büyük bir üzüntü ve acı olduğunu vurgulayan Kalkan, "Büyük bir üzüntüyle yiğit Botan halkının evladı, HPG’nin büyük komutanı, partimizin militanı, değerli Perwer yoldaşımızın şehadetini duymuş bulunmaktayız. Partimiz adına ailemizin, halkımızın ve yoldaşlarımızın acısını paylaşıyor ve mücadelesini geliştirme, anısını yaşatma sözünü veriyoruz. Büyük özgürlük militanlarını, hepimizin üzerinde emekleri olan yoldaşlarımızı, saygı ve minnetle anıyoruz. Amaçlarını gerçekleştirme yönünde sözümüzü yeniliyoruz’’ dedi.

‘HİÇBİR ZAMAN MÜCADELEDEN GERİ KALMADI’

Komutan Rohat'ın PKK'ye katılma sürecine ve mücadeleci kişiliğine değinen Kalkan, "Perwer yoldaşımız 90’lı yılların başlangıcında, henüz küçük yaşlardayken gerilla saflarına katıldı. Uzun bir süre Botan’dan Dersim’e kadar ARGK’e militanlığını ve komutanlığını yaptı. Her zaman en ön cephede bulunuyordu. Faşist ve soykırımcı düşmana karşı savaştı, hiçbir zaman mücadeleden geri kalmadı, hiçbir zayıflık, güçsüzlük belirtisi göstermedi. Tam tersine kini ve nefreti hep daha da gürleşti. Önder Apo’nun özgürlük çizgisinde duygu ve düşüncede derinlik yakaladı. Bilinç, tecrübe alanında hep bir gelişim gösterdi” diye konuştu.

‘ÖNDER APO YOLDAŞLIĞININ GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ’

Komutan Rohat’ın 15 Şubat Uluslararası Komplo’yu boşa çıkarmadaki rolüne dikkat çeken Kalkan, Rohat'ın Medya Savunma Alanlarının her alanında komutanlık yaptığını söyledi. Komplo’ya karşı gerillanın yeninden inşasında, özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu için Komutan Rohat'ın her zaman en ön saflarda yer aldığını belirten Kalkan, "Komuta düzeyinde HPG içinde yer aldı. Ayağı engelli olmasına rağmen Zagros alanı yönetiminde bulundu. Cîlo, Çarçele gibi en çetin alanlarda, tüm engellere rağmen hiçbir zayıflık göstermeden, gerillayı daha da ileriye taşımak için, Zagros’u özgürleştirmek ve Zagros gençliğini gerillaya katmak için aralıksız mücadele etti. Çok farklı alanlarda yürüttüğü komutanlığıyla, HPG Komutanlığı Konseyi’nde yer alarak, partimizin değerli militanı olarak, yoldaş Perwer Önder Apo’nun yiğit bir okuyucusu olarak, Önder Apo yoldaşlığının gereklerini yerine getirebilirdi” dedi.

‘BÜYÜK BİR YÜREĞE SAHİPTİ’

Tarihten gelen Botan yurtseverliğinin Komutan Rohat kişiliğinde somutlaştığını söyleyen Kalkan, ‘’Bu yurtsever kişiliği Önder Apo’nun özgürlük çizgisiyle bütünleştirildiğinde büyük bir savaşçı ve komutanlık ortaya çıkarılmıştı. Yoldaşımız küçük bir gövdeye ancak büyük bir yüreğe sahipti. Ona bakıldığında hiçbir işin altından kalkamazmış gibi bir görüntüsü vardı. Ancak o küçük gövdenin ardında büyük bir düşünce ve yüreğin yattığı hemen anlaşılırdı" dedi.

‘PERWERLERIN BAYRAĞIYLA YÜRÜYECEĞİZ’

PKK’nin 40'ıncı yılında Delal, Azê, Eylül ve Perwerlerin ruhuyla mücadeleyi daha da yükselteceklerini vurgulayan Kalkan son olarak şunları söyledi: "Bizler, Zagros ile Amed’in evlatları ve komutanlarının büyük bir şerefle dalgalandırmış oldukları bayrakları daha da yükseklerde dalgalandıracağız. Hareket ve halk olarak kararlılığımız bu. Bu çerçevede Botan gençliğinin her zamankinde daha çok mücadele saflarına katılacaklarına inanıyoruz. Botan halkı değerli evlatlarına sahip çıkacaktır. Faşist ve soykırımcı sistemi boşa çıkarmak için 40'ıncı yılında mücadeleyi daha da yükseltip geliştirecek ve kesinlikle başarıya ulaştıracaktır. Bir kez daha partimizin yönetimi adına Perwer yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyor, ailemizin ve halkımızın acısını paylaşıyoruz."