Kandil’deki ‘Canlı Kalkan’ eylemi 19’uncu günde

Güney Kürdistanlı gençlerin Kandil’de Türk işgal saldırılarına karşı başlattığı ‘Canlı Kalkan’ eylemi 19’uncu günde devam ediyor. Eylemcilere kitlesel ziyaretler de sürüyor.

Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgal saldırılarına karşı gençlerin Kandil’de başlattığı ‘Canlı Kalkan’ eylemi 19’uncu günde devam ediyor.

Kandil’in Meredo mıntıkasında yaşayan halk bugün Canlı Kalkan eylemcilerini ziyaret etti. Ziyaretler sırasında işgale karşı direniş mesajları verildi.

Meredo’da yaşayan halkı karşılayan ‘Canlı Kalkan’ eylemcileri adına Wîlyen Berzencî bir konuşma yaparak, Kandil’de bulunma nedenlerini Kürdistan’ın kazanımlarının tehdit altında olmasıyla dile getirdi. Berzencî, şuanda bu coğrafyanın işgal saldırıları altında olduğunu, Kandil’e dönük saldırı tehditleri ile de bütün Kürdistan’ın kazanımlarının hedeflendiğini kaydetti.

Wîlyen Berzencî devamla, Kandil’den Sine’ye; Mahabad’dan, Süleymaniye’ye ve Hewler’e; Serhat’tan Qamişlo’ya her yerde Kürdistanlıların Özgürlük gerillalarının yanında yer almaya çağırdı.

KANDİL’E SALDIRI TÜM KÜRDİSTAN’A SALDIRIDIR

Canlı kalkana eylemcisi Wîlyen Berzencî’nin konuşması ardından Meredo gençliği ve halkı adına Soran Alî, Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekti. Soran, ‘’Kandil’e yönelik saldırılar, sadece Kandil ya da PKK’ye yönelik değil, bütün Kürdistan’ı hedefleyen bir işgal saldırılarıdır. Bizler Güney halkı olarak Türk devletine sesleniyoruz buradayız! Nasıl ki ekonomik işgalinizi kabul etmedik, buna karşı boykot başlattık. Askeri işgalinizi de asla kabul etmeyeceğiz. İşgali sonlandırana kadar aralıksız mücadele edeceğiz.”