Kandil delegeleri memnun

Kandil Belediyesi 5. Genel Kurul delegeleri, yönetim sistemi ve çalışma tarzı ile kendi kendilerini yönetme imkanına yönelik memnuniyetlerini ifade etti.

Kandil Belediyesi, hafta sonu 5. Genel Kurulu'nun yaptı. 91 delegenin katıldığı Genel Kurul'da Gulale Osman ve Mihemmed Hesen, Kandil Belediyesi Eşbaşkanları olarak seçildi. Delegeler, Kandil Belediyesi ve Genel Kurul hakkında ANF'ye konuştu.

Çoman köyünden Kandil Belediyesi Encümen Üyesi Reber Ebdullah, iki yılık çalışma raporları okunduktan sonra yaşanan sorunların değerlendirilip eleştirilerin yapıldığını belirterek, bölge halkı olarak kendi kendilerini yönetme şansına sahip oldukları için memnun olduklarını söyledi. Ayrım veya iltimasın olmadığı bu iki yıllık süreçte, bütün köy ve alanlara adaletli ve eşit yaklaşıldığını vurgulayan Ebdullah, "Önümüzdeki dönemde de aynı tarz ve ruhla çalışılacağına; yol ve su konusunda bunun devam edeceğine inanıyorum" dedi.

PROJE VE PLANLAMALAR KAPSAYICI

Bêrêş köyünden Kandil Belediyesi Encümen Üyesi Ronak Hesen Ebdullah ise proje ve planlamaların bir bütün olarak her kesimi içine alıp birleştirdiğini belirterek, şunları söyledi: "İktidarcılığın olduğu yerde hırsızlık ve talan hüküm sürerken bunun tersine Kandil'de demokratik bir yönetim sistemi var. Belediyemiz halkın bütün sorunlarına yetişmeye ve çözmeye çalışıyor. Kandil sakinleri olarak kendi kendimizi yönetmekten memnunuz. Örneğin kadın şiddeti büyük oranda azaldı ve kadınlar aktif bir şekilde yaşama katılma katılıyor."

Dola Şehidan köyünden delege Ebdull Hemed, Genel Kurul'daki tartışma ortamına ve yapıcılığa işaret ederek, bu demokratik anlayışla bütün sorunların üstesinden geleceklerine inandıklarını vurguladı.