GÖRÜNTÜLÜ

Kandil halkından mesaj: Birlik olmalıyız

Kandil halkı, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu. 16 Mart'ın Kürtler açısından kara bir gün olduğunu ifade eden Kandilliler, olası katliamlara karşı Kürt halkının birlik olması gerektiğini belirtti.

Mele Hesan: "Halepçe Katliamı'nı kınıyorum. Kürtlerin düşmanları dışında, var olan bu katliamdan kimse hoşnut değildir. Kürt halkının işgalci Türk güçlerine karşı birlik olması gerekiyor. Eğer düşman Kandil’e saldıracak olursa bundan zarar görecek olan yine Kürtler olacaktır. Tekrar söylüyorum; Kürtler birliklerini oluşturmalılar."

Rahmet Hemet: "O kara günü lanetliyorum. Umarım, her dört parça Kürdistan birlik olur. Tekrar Kürtlerin arasında bir savaş çıkmamasını diliyorum. Kürtler arasında bir savaşa sebebiyet veren kişilere karşı duracağız."

Sipan: "16 Mart kara bir gündür. Bu günü lanetliyorum. Bu günün tekrar yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Tarih açığa çıkarmıştır ki, var olan savaşta mutlu olan sadece Türk devletidir. Türkiye devleti bugüne dek ne yaptıysa da Kürtleri yok etmenin bir yolunu bulamamıştır. Kürtlere uzanan ele karşı Kürtler kendi aralarında birlik olmalılar."

Kandilli yurtsever bir genç: "Görüldüğü gibi Kürtlerin düşmanları, Kürtlerin başarılarından memnun değildir. Bu yüzden tüm planlarını Kürtlerin iç savaşı yönünde gözden geçiriyorlar. Ancak Kürtler bir iç savaşı istemiyorlar. Bazı Kürtlerin amaçları bu yöndedir ama Kürt gerçekliği bunun karşısındadır."