Karadeniz’de hayatını kaybeden 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 20 Ağustos günü yaşanan çatışmada iki gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, Kürtün ilçesindeki çatışmanın saatlerce sürdüğünü bildirdi. Gerillaların kimlik bilgilerini de veren HPG-BİM, “Karadeniz Eyalet yönetimi üyemiz Tarık Artvin ve Şoreş Dalaho arkadaşlarımız son mermilerine kadar savaşarak şahadete ulaşmışlardır” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kürt özgürlük gerillalarının mevzilendiği yerlerden biri olan Karadeniz bölgesi, düşmanın korkulu rüyası haline gelen yerlerden olmuştur. PKK gerillasının yıllara dayalı savaş tecrübesi ve deneyimi, Karedeniz alanında işgalci güçleri şaşkına çevirmekte ve gerillanın bu alandaki her bir eylemi düşmanda büyük bir panik yaratmaktadır. Düşman bu panik haliyle son üç yıldır bu alanda gerillanın gezdiği yerlerde kimi zaman 5-6 bin civarında asker ve özel harekatçıların katılımı ile operasyonlar yapmakta kimi zaman da bu operasyonlar 10 bini aşkın asker ile yürütülmektedir. Faşist AKP-MHP iktidarı asker kayıplarını gizlese de gelişen her operasyon sürecinde gerilla güçlerimiz düşman birliklerine darbeler vurmakta ve kayıplar verdirmektedir.

Yaşanan bu yoğun savaş sürecinde bazı gerilla kayıplarımız da yaşanabilmektedir. 20 Ağustos 2018 tarihinde Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde işgalci TC ordusu ile temasa giren bir birimimiz ile işgalciler arasında saatlerce süren bir çatışma yaşanmış ve bu çatışmada Karadeniz Eyalet yönetimi üyemiz Tarık Artvin ve Şoreş Dalaho arkadaşlarımız son mermilerine kadar savaşarak şahadete ulaşmışlardır.”

İki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Tarık Artvin
Adı Soyadı: Barış Öner
Doğum Yeri: Artvin
Anne - Baba Adı: Nurten - İsmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2018 / Gümüşhane

Tarık – Barış Öner

Kod Adı: Şoreş Dalaho
Adı Soyadı: Star Muhammedi
Doğum Yeri: Sine
Anne - Baba Adı: Fatma Rahmani - Mahmud
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2018 / Gümüşhane

Şoreş – Star Muhammedi

 

HPG-BİM açıklamasında ayrıca her iki gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgiler yer aldı:

“Tarık Artvin arkadaşımız, 1978 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelmiştir. Gençlik yılları ile birlikte sol, sosyalist çevrelerle ilişkilenen ve devrimcilik arayışı içerisine giren Tarık arkadaşımız, Üniversiteyi okuduğu yıllarda Kürt gençleri ile tanışmıştır. Sol ve sosyalizm arayışını, devrimci yaşam tarzını PKK’de bulan Tarık arkadaşımız, Kemal Pir yoldaşımızın sözü olan, “Türk halkının kurtuluşu, Kürt halkının kurtuluşundan geçer” ifadesini kendisine temel perspektif almış ve bu temelde özgürlük mücadelesine katılmaya karar vermiştir. Devrim mücadelesinde en aktif saha olarak gerilla mücadelesini görmüş ve 1999 yılında Kürdistan dağlarının yolunu tutarak gerilla saflarındaki yerini almıştır.

Halkların ortak mücadelesi perspektifi ile enternasyonal bir katılım temelinde gerilla saflarına geldiği andan itibaren büyük bir özveri ile çalışmalara katılan ve kendini her yönden donatmaya çalışan Tarık arkadaşımız, kısa sürede yetkin bir gerilla ve gerilla komutanı olmuştur. Kendisine verilen her çalışmayı büyük bir titizlik ve yüksek bir disiplinle yürütmüştür, her zaman pratik alanlarda kalarak, mücadeleyi daha da geliştirme ve bir üst aşamaya taşıma arayışında olmuştur.

Tarık arkadaşımız, devrimci mücadelede öncülüğün can alıcı önemdeki rolünü çok iyi kavramış biri olarak sorumluluklarının gerekliliklerini yerine getirmek için her zaman büyük bir çaba ve emeğin sahibi olmaktan geri durmamıştır. Bulunduğu her alanda sade ve mütevazı duruşu ile yoldaşlarının gönlünde yer edinmiş, yoldaşlık sevgisi ve devrimci coşkusu ile yürüttüğü çalışmalarda dur durak bilmeden ilerlemesini bilmiştir.

Uzun yıllar Kelaraş alanında kaldıktan sonra Zagros dağlarında gerillacılık yapan Tarık arkadaşımız, 2014 yılında Dersim’e oradan da Karadeniz dağlarına doğru yol almıştır. Kendi doğduğu topraklarda büyük bir tutku ile mücadele yürüten Tarık arkadaşımız, buradaki pratiği ile adeta düşmanın korkulu rüyası haline gelen Karadeniz gerillacılığına büyük emeği ve katkısı olan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Apocu fedai ruh ile kendini donatmış olan Tarık arkadaşımız şehit düştüğü ana kadar da devrim yürüyüşünde bir an bile durmamış ve Kürt Özgürlük Mücadelesine kahraman enternasyonal arkadaşlarımızdan biri olarak adını yazdırmıştır.

Şoreş Dalaho arkadaşımız, 1987 yılında Rojhilat Kürdistan’ın Kamyaran kentinde, emekçi ve yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kendi öz değerlerini koruyan Kürdistani kültür içerisinde büyüyen Şoreş arkadaşımız, ulusal bilinci yüksek bir ortamda şekillenmiştir. Erken yaşlarda emek dünyasıyla da tanışan Şoreş arkadaşımız, gençlik yılları ile birlikte siyasete de ilgi duymaya başlamıştır. İran rejiminin Kürt halkı üzerindeki baskıları ve inkarcı siyasetini kabul etmemiş ve Kürt halkının özgürlüğü için mücadele yürüyüşüne karar vermiştir. Kürt ulusal birliğinin harcı olan PKK’yi tanıdıktan sonra 2008 yılında gerilla saflarına katılan Şoreş arkadaşımız, gerillada dört Kürdistan’ın ortaklaşan ruhu içerisinde yetkin bir gerilla olma çabası içerisinde olmuştur. Yaklaşık üç yıl medya savunma alanlarında kendisini eğiten ve gerillada yetkinleşen Şoreş arkadaşımız 2012 yılında Dersim’e ve oradan da Karadeniz’e yol almıştır. Doğu Kürdistan’dan Karadeniz dağlarına uzanan bir yürüyüşün sahibi olan Şoreş arkadaşımız, Karadeniz’de işgalcilere karşı vurulan birçok darbede bire bir yer almıştır. Şehit düştüğü ana kadar da bir an bile durmadan soluksuz bir şekilde devrim yolunda yürüyen Şoreş arkadaşımız mücadelemizde her zaman hatırlanacak arkadaşlarımızdan biri olmuştur.”

Açıklamada başsağlığı dileğinde bulunulurken, her iki gerillanın ideallerinin m mutlaka gerçekleştirileceği sözü verildi: “Halen Karadeniz’de güçlü bir gerillacılık yürüyüşü olarak devam eden Karadeniz gerillasının yaratılmasında büyük emekleri olan Tarık ve Şoreş arkadaşlarımızın şahadetlerinden dolayı başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin intikamlarını alarak, onların ideallerini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”