Karayılan: AKP-MHP yıkılırsa Ortadoğu devriminin yolu açılacak

Halk Savuma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, AKP-MHP faşizminin kırılması halinde “Ortadoğu devriminin yolu açılacak” dedi.

Gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nda 21-28 Mart arasını kapsayan “Kahramanlık Haftası” vesilesiyle bir tören düzenlendi. Törene HPG ve YJA Star komutanları ve gerillalar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Halk Savuma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan, 28 Mart’ın efsanevi gerilla komutanı Mahsum Korkmaz’ın (Egîd) hayatını kaybedişinin yıldönümü olduğunu hatırlattı.

Karayılan, “Biz büyük komutan, yoldaş Egîd’in komutanlığı ve temsil ettiği çizgiyi bir yaşam ve mücadele perspektifi olarak ele alıyoruz” dedi.

İlk kurşunun sıkıldığı 15 Ağustos atılımına Egîd’in komutanlık ettiğini belirten Karayılan, “O, Önder Apo’nun çizgisini temsil ediyordu” diye ekledi.

Törenin ardından komutanlar ve savaşçılar bir toplantı yaptı. Toplantıda, hem askeri hem de siyasi sürece ilişkin geniş değerlendirmele yapıldı. Karayılan burada da yaptığı değerlendirmede “2018 yılında Kürdistan özgürlük mücadelesi ve bölgedeki devrim mücadelesini daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Karayılan, “AKP, MHP ve DAİŞ faşist düzenini yıkma imkanları vardır. Efrîn’deki çağın direnişi bunun temelini oluşturdu” diye konuştu.

Karayılan şöyle devam etti: “Şunu bilmeliyiz ki, AKP-MHP ve DAİŞ faşist çizgisinin yıkılması, sadece Kürdistan ve Türkiye’de değil, Ortadoğu devriminin yolunu açacaktır. Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak yürüttüğümüz bu mücadele sadece Kürtler ve Kürdistan’ı ilgilendirmiyor, tüm bölge halklarını ilgilendiriyor. Bu çok önemlidir.”

Karayılan, “Bu savaşta, halkımız ve demokrasi güçlerinin kazanacağından umutluyuz. Zira, bizim açımızdan büyük başarı imkanları vardır” diye ekledi.

Kürt halkının kaderinin, Kürt halkının kendi elinde olduğunu kaydeden Karayılan, “Eğer elimizdeki imkanları kullanırsak ve bu çerçevede doğru bir öncülük yaparsak, gelecek ve zafer bizim olacaktır. Bunun içinde kadrolar ve komutanlık öncülük rolünü oynamalı” şeklinde konuştu.

Karayılan son olarak, “Yürüyüşümüz Ortadoğu devriminin yolunu açan bir yürüyüş olacak. Yürüyüşümüz halkların özgürlük yürüyüşü olacak” dedi.