Kayıp yakınları: Asla vazgeçmeyeceğiz

Amed’de “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” sloganıyla düzenlenen oturma eyleminin 480’inci haftasında Güçlükonak'ta gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Fettah Erden'in akıbeti soruldu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla her hafta düzenledikleri oturma eyleminin 480’incisi gerçekleştirdi. Diyarbakır Valiliği tarafından Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilmesine izin verilmeyen eylem, geçmiş haftalarda olduğu gibi İHD Diyarbakır Şube binasında gerçekleştirildi.

Bu haftaki eylemde 94 yılından beri haber alınamayan Fettah Erden’in akıbeti soruldu.

Açıklama İHD Amed Şubesi Eşbaşkanı Raci Bilici’nin konuşmasıyla başladı. Bilici, “Bizler faillerin açığa çıkması ve gerçek adaletin sağlanması temelinde bu onurlu mücadeleyi sürdürüyoruz. Geçmişten bugüne insanlığa karşı işlenmiş bütün suçlarla yüzleşinceye kadar bu mücadele devam edecek. Asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Ardından İHD Kayıp Komisyonu üyesi Adnan Örhan, Fettah Erden’in hikâyesini okudu ve akıbetini sordu. Örhan, Fettah Erden’in 1994 Nisan’ında ikamet ettiği Şırnak’ın Boyuncuk köyüne baskın düzenleyen Güçlükonak Jandarma Komutanlığına bağlı 50-60 asker tarafından gözaltına alındığını o günden sonra Fettah Erden’den bir daha haber alınamadığını belirtti. Erden’in ailesinin olaydan dolayı tehdit edildikleri için yasal bir talepte bulunamadıklarını ileten Örhan, ailenin olaydan 15 yıl sonra gerçekleştirdikleri tüm girişimlerin tanıklar olmasına rağmen sonuçsuz kaldığını anlattı.

Açıklama 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.