Kayyumdan gazeteciye: Senin ifadeni alacağız!

ANF’de yayımlanan 'Kayyum sela okunmasını yasakladı' haberi üzerine harekete geçen Özalp'ın Kaymakam/Kayyumu Ferhat Vardar, kurduğu komisyon aracılığıyla Gazeteci Oktay Candemir'i tehdit etti.

Özalp’taki Kayyum Ferhat Vardar, ANF’de yayımlanan ve ardından birçok basın kuruluşunda yer alan ‘Kayyum sela okunmasını yasakladı’ haberinin peşini bırakmıyor. Konuya ilişkin memurlardan bir komisyon oluşturan Kayyum Vardar’ın kurduğu 'Haber Tespit Komisyonu', Gazeteci Oktay Candemir’e ulaştı.

Komisyon Gazeteci Candemir’e "Senin ifadeni alacağız, Kaymakamlığa gel" dedi. Candemir bu teklifi, "Ben gazeteciyim, haber yaptım. Ortada bir suç yok ve ifade almak sizin işiniz değil. Haberle ilgili bir şikayetiniz varsa yargıya başvurursunuz" diyerek reddetti.

Candemir’in bu cevabı üzerine Komisyon Sözcüsü, "Öyle mi, peki, görüşeceğiz seninle" diyerek üstü kapalı tehditte bulundu.

'YALANLAYAMADI, TEHDİDE BAŞVURDU'

Konuya ilişkin bilgi veren Candemir, kayyumun artık kendisini savcı ve hakimin de yerine koyduğuna dikkat çekti. Haberi yalanlayamayan kayyumun şimdi sindirme ve baskı yöntemiyle kendilerine gözdağı vermeye çalıştığını belirten Gazeteci Oktay Candemir, “Bir memur ‘Gel, senin ifadeni alacağız’ diyebiliyor. Bu ülkede herkes gazetecilere vurmaya başladı. Kimse ‘Hata bende’ diyerek yanlışlarıyla yüzleşmiyor" diye konuştu.