Kayyumlara karşı halkın duruşu nettir

Şırnak’ta seçim hilelerine karşı yapılan itirazların reddedilmesine tepki gösteren HDP İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, "Kayyumlara karşı bu halkın duruşu nettir. Bu seçim ile hepsini şehrimizden atacağız" dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmaları devam ediyor. Hayali seçmenlerin en çok olduğu kentlerden biri olan Şırnak merkezde 3 bin 580 oya itiraz edildi. Yapılan itirazlara ilişkin konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, 24 Haziran 2018’de partilerinin yoğun baskılara maruz bırakıldığını hatırlatarak, “Yapılan saldırılarda MHP-AKP ittifakı ile bize yapılanlar gözler önündeydi. Tüm bunlara rağmen Botan halkı kendisine yakışacak bir seçim sonucu ile yapılanları boşa çıkarttı.

Kendi iradelerine de sahip çıkarak bizlere bir kez daha hizmet şansı verdiler. O günden bu yana 6 ay geçti, AKP-MHP işbirliği ile her kurumda gizli ittifaklar ile de hukuksuz birçok anlaşma ve suç işlediler. Şehrimizde ilçeler arasında yapılan seçmen hilelerine YSK bugün göz yumuyor" şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ HİLEYİ MEŞRU GÖRÜYORLAR

Hükümetin de bu seçimin diğer seçimler gibi olmayacağını bildiğini ifade eden İrmez, "Her türlü hileyi kendilerine meşru görüyorlar. Onlar bu seçime var olmak ya da olmamak diye bakıyorlar. Hele de Botan gibi bir yerde, o kadar ağır tahribatların yaşandığı bir şehirde yaşanan geçici göçleri ile bizim için de fazlasıyla önem taşımakta.

Biz de diyoruz ki bu seçimde her ne kadar hileye göz yumulsa da halkımız her zaman olduğu gibi iradesine ve şehrine sahip çıkacak. Kayyumlara karşı bu halkın duruşu nettir. Önümüzdeki seçim ile yapılan bu hileleri de ikinci bir kayyum hareketi olarak değerlendiriyoruz. Bu seçim ile hepsini şehrimizden atacağız" ifadelerini kullandı.

TARİH BUNLARI YAZACAK

Belediyeleri yeniden halka teslim edeceklerini söyleyen İrmez konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Onlar da kentlerimizde kendilerine güvenmiyorlar. O yüzden bu taşıma oylar ile burada bir kazanım elde edeceklerini düşündüler. Bu gün onlar da görecek ki onların bu çabasını Botan halkı bir kez daha boşa çıkaracak. Bu halk bizleri de gördü, onların bu yolsuzluklarını da tabi ki kararlarını da ona göre verecekler. Bizler 3 defa bu taşıma oylar için YSK’ye itirazımızı yapmış olsak da her seferinde ret edildi.

Biz seçime kadar yeniden itiraz edeceğiz ama artık YSK’den yana bir umudumuz da, beklentimiz de yok. Elimizde gösterilen yerlerde kimsenin yaşamadığına ve yaşayabileceği koşulların da olmadığına dair raporlar hazırladık. Tarih bunları yazacak. Bizim halkımızdan, kendimizden başka kimseden bir beklentimiz yoktur."