Kayyumu ekmek teknesini yakarak protesto etti

Kayyum atanan Yenişehir Belediyesi’ne bağlı zabıtaların tezgahını kurmasına engel olan meyve satıcısı, ekmek teknesini ateşe verdi.

Amed'deki belediyelere atanan kayyuma bağlı zabıtalar, seyyar satıcıları iş yapamaz hale getirdi. Sürekli engelleme, baskı ve ekmek teknelerinin el konulmasına maruz kalan seyyar satıcılar ile zabıta arasında sık sık gerginlik yaşanıyor. Yıllardır meyve satan ismi öğrenilemeyen seyyar satıcı, Yenişehir ilçesi Ofis semti Sanat Sokağı'nda tezgahını kurmasını sık sık engelleyen zabıta ekiplerine isyan ederek, ekmek teknesini ateşe verdi.

HALKTAN POLİSE TEPKİ

Portakal dolusu tezgahını önce benzin dökerek yakan seyyar satıcı, ardından da aracını ateşe verdi. Polislerin eskortluğunda gelen zabıta ekipleri, seyyar satıcıyı gözaltına almak istedi. “Ben sadece ekmeğimin peşinden koştum. Beni bu hale getirenler utansın” diyen satıcıya halk alkışlayarak destek verirken, polisi ve zabıta ekiplerini de yuhalayarak protesto etti.

Seyyar satıcının darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösteren halkla polisler arasından yaşanan gerginlikte bir kişi daha gözaltına alındı. Olay yerinden ayrılan zabıta aracına halk tarafından yakılan meyveler fırlatıldı.