Kayyumun ağalık sistemi görüldü

HDP Bezbın Beldesi Belediyesi Eşbaşkan Adayı Veli Karadeniz, “Halk, kayyumdan önceki yerel yönetimi yaşadı. Kayyumun ağalık sistemini de gördü. Her şeyin farkında” dedi.

Koruculuğun yoğun olduğu yerlerden biri olan Bezbın’de buna rağmen oy çoğunluğu HDP’den yana görünüyor.

Silopi’ye Bağlı Bezbın Beldesi’nin HDP adayı Veli Karadeniz, çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Yıllardır aktif bir şekilde beldede siyasi çalışma yürüten Karadeniz, 6 yıldır HDP Bezbın Belde Eşbaşkanlığını yapıyordu. 6 yıl da BDP’de yöneticilik yaptı. Burada ilkokula kadar okudu. Daha sonra köy yakmaları başladı ve tüm ailesi ayrı yerlere dağıldı. Küçük yaşta gurbetçi olarak İstanbul’a gitti. 10 yıl farklı işlerde çalıştı. Karadeniz, o yılları ve sonrasını şöyle anlattı: “Birçok defa buraya geri dönmek istedim ama koşullar el vermiyordu. Aslına bakacak olursak şimdiki dönemden daha kötü değildi ama o zamanlar bunun karşısında nasıl duracağımızı bilmiyorduk. Şimdi hiçbir güç bizi yerimizden edemez. 12 yaşında çıktığım Bezbın’a 26 yaşında dönebildim. Tek kelime Türkçe bilmeden gittiğim İstanbul’da en çok bu yüzden dışlandım. Bir insan dili yüzünden neden dışlanır anlamıyordum o zamanlar ama öğrendim. Bunu bizim kafamıza vura vura gösterdiler.”

HALK HER ŞEYİN FARKINDA

Halk kayyumdan önceki yerel yönetim anlayışını, hizmeti gördüğünü belirten Karadeniz, “Bizdeki halkın kurduğu sistemdi, onların halka sunduğu sistem ise ağalıktan başka bir şey değil. Halkımız her şeyin farkında. Halkımız bir daha bizi hizmet etmekle görevlendirirse yapacağımız çalışmalarla bizden sonraki arkadaşlar seçim çalışması bile yapmadan kazanacak. Bizden taraf gelen her adayın sadece hizmet için geldiğini bir kez daha görecek” dedi.