KCDK-E, Çarşema Sor'u kutladı

Êzidîlerin bayramı Çarşema Sor'u kutlayan KCDK-E, öz yönetim ve ulusal birliğin önemine dikkat çekti.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Êzidîlerin bayramı Çarşema Sor vesilesiyle bugün yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajda, Êzidî halkının, bugüne kadar birçok katliam yaşadığı ve son olarak Türk devleti, DAİŞ çeteleri ile işbirlikçilerin hedefi olduğu vurgulandı.

'EKMEK SUDAN DAHA ÖNEMLİ...'

Mesajda şunlar kaydedildi:

"Kürtlerin mekanı ve toprağı olan Şengal’de Êzidî halkı kendi öz yönetimi olan meclisleri ve öz savunmasını geliştirerek, bu örgütlülüğüyle yeni katliamlar ve jenositlerin önüne geçecektir.

Êzidî inancındaki Kürtler olmak üzere tüm Kürtlere tarihi görev ve sorumluluklar düşmektedir. Ulusal değer ve inançlarımızı oluşturacağımız öz örgütlülüğümüzle ancak koruyabilir ve geliştirebiliriz. Bu yüzden Şengal öz yönetiminin statüye kavuşması hepimizin önünde duran tarihi bir görevdir. Hem Şengal, hem Efrîn ve hem de Güney Kürdistan’daki katliamların önüne geçmeye, her zamankinden daha çok ulusal birliğimizi pekiştirmeye ekmek sudan daha fazla ihtiyaç duyuyoruz."

KCDK-E son olarak, "Özgür, eşit, kimlik ve ulusal değerlerimizle ortak yaşamı inşa edeceğimiz bir ülke için Êzidî halkının özgürleşmesini diliyor ve Êzidîlerin Çarşema Sor bayramını kutluyoruz" dedi.