Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

KCK: Şêx Sait ve arkadaşlarının özlemlerini gerçekleştireceğiz

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 93 yıl önce Türk devleti tarafından Amed’de idam edilen Şêx Sait ve 49 arkadaşının özlemlerini yerine getireceklerini belirtti.

KCK açıklamasında, 30 Haziran 1996 yılında Dersim’de Türk ordusuna yönelik fedai eylem yapan gerilla Zilan için de şöyle denildi: ‘’Düşmanın en azgınca saldırdığı bu şehadet yıldönümünde başarılı pratiğin sahibi olmak için Şehit Zîlan’ın yaşam ve mücadele felsefesini doğru anlamak ve anlamlandırmak önemlidir. Ş.Zîlan’ın yaşam ve mücadele felsefesi bizi mutlaka başarıya götürecek, Özgür Kürdistan ve Özgür Önderliğe kavuşmamızı sağlayacaktır.’’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ‘’Şêx Sait ve arkadaşlarının özlemleri olan Özgür Kürdistan’ı gerçekleştirme sözünü yineliyoruz’ dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yazılı açıklaması şöyle:

‘’İdam edilişlerinin 93. yıl dönümünde Şêx Sait ve 49 arkadaşını minnet ve saygıyla anıyor, onların özlemleri olan Özgür Kürdistan’ı gerçekleştirme sözünü yineliyoruz. Yine 1996 yılında 30 Haziran’da fedai eylem yaparak Kürdistan özgürlük mücadelesinin fedailik ölçüsünü ve değerlere bağlılığı yükselten Zîlan yoldaşı da minnet ve saygıyla anıyor, onun Önder APO’ya bağlılığı ve fedai çizgisinde mücadeleyi yükselterek Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye ve Demokratik Ortadoğu’yu yaratacağımızı bir daha vurguluyoruz.

‘İDAMLARI SUR DİRENİŞİNE BÜYÜK MORAL OLMUŞTUR’

Şêx Sait ve arkadaşlarının Sur’da idam edilmeleri 2015-2016 kışındaki özyönetim direnişçilerinin de en büyük moral değerleri olmuştur. Şehit Çîyager ve yoldaşları Şêx Sait ve arkadaşlarının idam sehpasında bile Özgür Kürdistan’ı dile getirmelerini direnişlerinin her anında hatırlamışlardır. Son nefeslerine kadar onların Özgür Kürdistan özlemleriyle direnmişleridir. Büyük komutan Çîyager bu özlemiyle bu mücadelenin sonu muhteşem olacak, diyerek son nefesinde bize Özgür Kürdistan müjdesini vermiştir.

‘ONLAR BEDEL ÖDEMESEYDİ DAHA SONRA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ GELİŞEMEZDİ’

Şêx Sait ve arkadaşları soykırımcı sömürgeci politikalar karşısında Kürt’ün vicdanı, ahlakı, özlemi ve temsili olmuşlardır. Onlar zamanında soykırımcı sömürgeciliğe karşı tutum almasalardı, bu bedeli ödemeselerdi daha sonraki özgürlük ve demokrasi mücadelesi de var olmazdı, geliştirilemezdi. Örgütlülükteki ve önderlikteki yetersizlikleri ne olursa olsun tarihsel olarak böyle büyük bir rolün sahibi olmuşlardır. Bugünkü Kürtlerin onurlu ataları olmak hakkını bin defa kazanmışlardır. Şêx Sait, İhsan Nuri Paşa ve Pir Seyit Rıza Kürtlerin onurlu ataları olarak Kürtlerin tutumunun ne olması gerektiğini göstermişleridir. Kürt halkı onlara çok şey borçludur. Evlatları da onların onurlu duruşunu sürdürecek ve özlemlerini mutlaka gerçekleştireceklerdir.

‘ŞEHİT ZİLAN ZOR ZAMANLARIN YOL GÖSTERİCİSİ OLMUŞTUR’

Şehit Zeynep Kınacı yoldaş da en zor dönemde tutumun ne olması gerektiğini ortaya koyarak 14 Temmuz direnişçileri gibi Kürdistan devriminin tarzının ne olması gerektiğini tüm halka ve yoldaşlarına göstermiştir. Bu açıdan Şehit Zîlan’ı zor zamanların yol göstericisi olarak görmek ve bu temelde onun mücadele tarzını her alanda somutlaştırmak gerekmektedir.

Şehit Zîlan Önderliğe bağlılığın ve zor dönemlerden çıkışın sembolü olarak mücadelemizin en temel değerlerindendir. Önder APO’nun yaşam ve mücadele felsefesini en iyi anlamlandıran, bu temelde de başarılı bir pratiğin sahibi yoldaşımız olmuştur. Düşmanın en azgınca saldırdığı bu şehadet yıldönümünde başarılı pratiğin sahibi olmak için Şehit Zîlan’ın yaşam ve mücadele felsefesini doğru anlamak ve anlamlandırmak önemlidir. Şehit Zîlan’ın yaşam ve mücadele felsefesi bizi mutlaka başarıya götürecek, Özgür Kürdistan ve Özgür Önderliğe kavuşmamızı sağlayacaktır.

Şêx Sait ve 49 şehit arkadaşı ve Şehit Zîlan’ın duyguları, özlemi ve mücadele çizgisinde tüm yoldaşları, savaşçıları ve halkımızı mücadeleyi yükseltmeye, Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye ve Demokratik Ortadoğu’yu yaratmaya çağırıyoruz.’’