KCK: Azime Arsun’un akıbetinden KDP ve Parastin sorumludur

Hewlêr havaalanında gözaltına alınan ağır hasta Azime Arsun’a ilişkin açıklama yapan KCK Dış İlişkiler Komitesi, “Azime Arsun arkadaşımızın akıbetinden KDP ve Parastin sorumludur” dedi. KCK, TC’ye teslim edilmesinin önüne geçmeye çağırdı.

KCK Dış İlişkiler Komitesi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Erdoğan faşizminin yenilgisine doğru giden önemli bir tarihsel dönemeçten geçmekteyiz. Halkımıza karşı soykırım suçu işlemiş olan faşist AKP-MHP rejimi tüm Kürt düşmanı ve işbirlikçi unsurlarıyla birlikte saldırılarını son ana kadar sürdürmeye devam ediyor. Önder APOnun, halkımızın ve özgürlük gerillalarının direnişi ise faşist rejimi yıkımın eşiğine sürüklüyor.

Böylesi bir konjonktürde halkımızın özgürlük mücadelesinde yer alan ve ağır hasta olan Azime Arsun arkadaşımızın Hewlêr havaalanında göz altına alındığını öğrendik. Tedavi olmak için yurt dışına çıkmaya çalışan Azime arkadaşımız Hewlêr havaalanında durdurulup gözaltına alınıyor. Kısa süre içinde KDP-Parastin tarafından kaçırılıp bilinmeyen bir yere götürülüyor. Arkadaşımızın gözaltına alınmasına ve Parastin tarafından kaçırılıp TC MİTine teslim edildiğine dair bilgiler var. Bu konuda somut bir bilgi alabilmiş değiliz. Ama Azime Arsun yoldaşımızın işbirlikçi Parastin tarafından hiçbir kayıt alınmadan kaçırıldığı bilgisi nettir. Dolayısıyla ağır kalp hastası olan arkadaşımızın TC devletine teslim edilme riski vardır.

KDPnin devrimci bir Kürt kadınını bu yöntemle alıkoyması ve TC ile kirli ilişkileri için kullanmaya çalışması çok büyük bir utançtır. Azime Arsun arkadaşımızın akıbetinden KDP ve Parastin sorumludur.

Bu temelde tüm Kurdistan kamuoyunu ve kadın örgütlerini Azime Arsun arkadaşımızın akıbetini öğrenmek için harekete geçmeye ve KDPnin faşist Erdoğan’ın seçim kampanyasına destek olacak bir şekilde TCye teslim edilmesinin önüne geçmeye çağırıyoruz.”