KCK: Cizre halkı Mehmetleri ve Asyaları unutmayacak

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, iki yıl önce Cizre’de katledilen Mehmet Tunç ve arkadaşlarını andı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Cizre’de iki yıl önce Türk devleti tarafından katledilen direnişçileri andı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklama şöyle:

‘’Bundan iki yıl önce Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’la birlikte onlarca yaralı ve halktan insanımız AKP faşist iktidarının soykırımcı güçleri tarafından yakılarak şehit edildi. Halkın ve direnişçilerin iradesini kıramayan soykırımcı sömürgecilik Cizre’yi tümden yıkmaya ve yakmaya yönelmiştir. Gençler, kadınlar, yaşlılar, çocuklar katledilmiş, Cizre yakılıp yıkılmış, ama Kürt halkının ve gençlerinin iradesi karşısında soykırımcı sömürgecilik tarihsel olarak en büyük yenilgiye uğratılmıştır. Cizre, soykırımcı sömürgeciliğe karşı en açık biçimde tutumunu ortaya koymuştur. Halkın temsilcisi Mehmet Tunç, bizler de Diyarbakır 5 nolu zindanındaki Kemal, Hayri, Akif ve Ali gibi boyun eğmeyeceğiz, sömürgecilik direnişimiz karşısında yenilgiye uğrayacaktır, demiştir. Bizler şehit düşeceğiz, halkımız bizimle onur duysun diyerek Kürt halkının mutlaka özgürleşeceği kararlılığı ve iradesini ortaya koymuştur.

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ MUTLAKA KAZANACAKTIR

Mehmet Tunç ve tüm şehitlerin iradesi özgürlük mücadelesinin mutlaka zafer kazanacağı biçiminde olmuştur. Onlar, özgür geleceğe inançla son nefeslerine kadar soykırımcı sömürgeciliğe karşı tarihin ender gördüğü direnişlerden birini göstermişlerdir. Gösterdikleri direniş iradesi ve ödenen bedellerin Kürt halkı ve gençleri tarafından özgürlükle taçlanacağına inanmışlardır. Özgürlük tutkusunu, ülke ve halk sevgisinin ölçülerini yenilmez düzeyde yükseltmişlerdir.

Eğer bugün Efrin halkı “şehrimizi, toprağımızı terk etmeyeceğiz; ya zafer ya zafer” diyorsa, onlara bu inancı, iradeyi ve gücü veren Mehmet Tunçlar ve özyönetimin fedai direnişçileridir. Mehmet Tunçların yükselttikleri yurtseverlik ve özgürlük ölçüleri bugün Efrin’de soykırımcı sömürgeciliğe karşı direnmektedir. Kürt halkı, Önder Apo’nun özgürlük ve demokrasi çizgisinde yüksek düzeyde bir direniş iradesi ortaya koyarak soykırımcı sömürgeciliğe karşı direnmektedir. Bu direniş, Kürdistan özgürleşip Ortadoğu demokratikleşene kadar sürecektir. 14 Temmuz zindan direnişçilerinin yarattığı, özyönetim direnişçilerinin yükselttiği, bugün Efrin Direnişinde ortaya konulan irade, soykırımcı sömürgecileri mutlaka yenilgiye uğratacaktır.

CİZRE HALKI MEHMET TUNÇLARI VE ASYA YÜKSELLERİ UNUTMAYACAK

Cizre halkı, Mehmet Tunçlar ve Asya Yükselleri unutmayacaktır. Cizre, tarih boyu yurtseverliğin merkezi olarak bundan sonra da evlatlarına sahip çıkacak, Mehmet Tunç’un “bizimle onur duyun” çizgisini takip ederek Kürt halkının onurunu en yüksek düzeyde savunacak ve koruyacaktır. Mehmet Tunç sadece Cizre için değil, Kürdistan yurtseverliğinin yenilmez ölçüsü haline gelmiştir. Kürdistan halkına da son nefesinde yurtseverlik ölçülerini ve özgürlük tutkusunu yüksek tutma çağrısı yapmıştır.

Mehmet Tunç ve tüm özyönetim şehitleri bilmelidir ki, halkımız ve halkımızın genç kızları ve erkekleri sizlerin son nefesinize kadar düşürmediğiniz özgürlük bayrağını en yüksekte tutacaktır. Bu özgürlük bayrağını tüm Kürdistan'a ve Ortadoğu'ya dikeceklerdir. Efrin Direnişi etrafında tüm Kürt halkının, Ortadoğu halklarının ve insanlığın bütünleşmesi sadece Kürdistan'a değil, tüm Ortadoğu'ya da özgürlüğün müjdecisi olmaktadır.

Mehmet Tunç ve tüm özyönetim direnişçilerine söz veriyoruz, onlarla gurur duyacağız, bu gururla, bu onurla mücadeleyi yükseltip halkımızı, halklarımızı özgür ve demokratik yaşama kavuşturacağız.’’