KCK’den İbrahim Ayhan için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, geçen hafta hayatını kaybeden HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan için başsağlığı mesajı yayınladı.

KCK yazılı mesajında, “Yaşamını Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine adayan değerli yurtsever demokrat İbrahim Ayhan geçirdiği ani bir hastalık sonucu yaşamını yitirmiştir. Değerli ailesine, dostlarına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Ayhan’ın kız kardeşi “Rıha yoldaşın” da 1995 yılında Medya Savunma Alanlarında hayatını kaybettiğini belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, şunları ifade etti: “İbrahim Ayhan şehitlerin mücadelesine layık olmak, Kürt halkının özgürlük özlemini başarıya ulaştırmak için tüm baskılara karşı büyük bir mücadele yürütmüştür. Urfa milletvekili olduğunda da gerçek bir halk önderi olarak mücadelesini kesintisiz sürdürmüştür. Sürekli halkla iç içe olmuş, halkın mücadelesine öncülük etmiştir. Soykırımcı sömürgecilik bu nedenle milletvekilliğini düşürmüş, Türkiye dışına çıkma yasağı koymuştur. Değerli yurtsever demokrat ve halk önderi İbrahim Ayhan mücadelesini sürdürmek için Türkiye dışına çıkmak zorunda kalmıştır. Değerli yurtsever demokrat İbrahim Ayhan’ın mücadele tarihi ve gördüğü baskılar soykırımcı sömürgeci devletin Kürt halkının demokrat siyasetçilerine ve halk önderlerine nasıl yaklaştığını açıkça ortaya koymaktadır.”

“İbrahim Ayhan Kürt özgürlük mücadelesinin ilk geliştiği yerlerden olan Siverek’te daha genç yaşta Kürt Özgürlük Hareketi’ne sempati duymuştur” diyen KCK, şunları ekledi: “Hilvan-Siverek mücadelesinin halkçı karakterinin çok etkili olduğu Siverek’te tüm Siverek gençleri ve aydınları gibi özgürlük mücadelesinin parçası olmuş, son nefesine kadar Kürt halkının özgürlük mücadelesine hizmet etmiştir. Mütevazı ve kararlı kişiliği hiçbir zaman unutulmayacak, mücadelesi ve özlemleri Kürt halkının özgürlük mücadelesinde yaşatılacaktır.

İbrahim Ayhan’ın da, özgürlük için bedel ödeyenlerin de emeklerine özgürlük mücadelesini geliştirip Kürdistan’ı özgürleştirerek karşılık vereceğimizin sözünü bir daha yineliyoruz.”