KCK’den Hacı Nuri Varlı için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hacı Nuri Varlı için başsağlığı mesajı yayımladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yayımlanan mesajda, ‘’Van halkının değerli yurtseveri, saygıdeğer büyüğümüz Mam Hacı Nuri Varlı kalp krizi sonucu şehit düşmüştür. Ailesine, Van halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, onun özlemi olan kendi dili, kimliği, kültürü ile Kürdistanı özgür ve demokratik yaşamla buluşturma sözümüzü veriyoruz’’ denildi.

Mesajın devamı şöyle:

‘’Değerli büyüğümüz Mam Hacı Nuri 70 yaşına dayanmış olduğu halde 2003 yılında Kürdistan dağlarına gelmiş, Özgürlük Hareketi saflarına katılmış, o yaşta ısrar ederek Mazlum Doğan Kadro Okulu’nda eğitim görmüştür. 15 yıldan fazla kaldığı dağlarda hiç bir gün şikayet etmeden genç yoldaşlarıyla birlikte yaşamıştır. Değerli yurtsever ve din adamı Mele Abdurrahman Timoqi gibi ömrünün son yıllarını Özgürlük Hareketi saflarında geçirmiştir. İnançlı bir insan olarak İslam’ın ilk sahabeleri gibi gördüğü PKK’lilerin, Kürt halkını özgürlüğe kavuşturacağına da sonsuz bir güven ile inanmıştır. Kuran’ı ilk olarak Kürtçeye çeviren ağabeyi Abdullah Varlı gibi dağlarda Kürt dili ile ilgilenmiş, özgürlük mücadelesi içindeki duygularını ve anılarını Kürt diliyle kitaplaştırmıştır.

70’li ve 80’li yaşlarında Kürdistan dağlarında yeniden doğmuş gibi coşkulu yaşamış, genç yoldaşlarına da moral kaynağı olmuştur. Hareketimizde yönetiminden savaşçısına kadar her yoldaşı Mam Hacı Nuri’ye değer vermiş, onun dağlarda kalma ısrarına büyük saygı duymuştur. Mam Hacı Nuri Kürdistan halkında gelişen yurtseverliğin, özgür yaşamdaki ısrarın yüksek düzeyinin somut ifadesidir.

Özgürlük mücadelesinin Mele Abdurrahman, Apê Hesen, Mam Hesen ve Mam Hacı Nuri gibi çok değerli yoldaşları olmuştur. Onlar özgürlük mücadelemizin en temel moral değerleridir. Ömürlerinin son yıllarında Kürdistan’ın özgürlüğünün yakınlaştığını görmeleri onlarda mücadeleye büyük sahiplenme ve bu mücadele ile yan yana olma, son yıllarını bu saflarda geçirme kararını ortaya çıkarmıştır. Onlar aslında Kürdistan tarihinde büyük acılar görmüş, özgürlük özlemi ile yaşamış tüm Kürt büyüklerinin özgürlük tutkusunu ortaya koymuştur.

Mam Hacı Nuri’nin Özgürlük Hareketi’nin Kürdistan halkını başarıya götüreceğine dair inancı bize ve tüm özgürlük savaşçılarına büyük sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluklarımızı hiç bir zaman unutmayarak, onların güvenlerini boşa çıkarmayacak, onların dağda kalma ısrarını özgürlük mücadelemizi güçlendirme ve zafere götürme ısrarı olarak pratikleştireceğiz. Onların Özgür Kürdistan özlemini mutlaka gerçekleştirerek onlara, tüm şehitlerimize ve yüzyıllar boyu özgürlük tutkusu ile yaşayanlara layık olacağız.’’