KCK’den ‘Kahramanlık Haftası’ mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı “Kahramanlık Haftası” vesilesiyle yayınladığı bir açıklamada, “Kürt düşman AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratmaya” çağırdı.

Kürdistan özgürlük hareketi, 21 Mart-28 Mart arasındaki haftayı “Kahramanlık Haftası” olarak kutluyor. Bu hafta başlangıcını 21 Mart 1982’de Mazlum Doğan’ın Amed zindanındaki eyleminden alıyor. 28 Mart ise önemini, 1986’da gerilla komutanı Mahsum Korkmaz’ın hayatını kaybettiği günden alıyor.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yazılı açıklamasında “Kürt halkının Kahramanlık Haftasını kutluyor, tüm kahraman şehitlerimizi Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz şahsında minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

2630 YILLIK VAR OLMA VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ

KCK’nin mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Kürt halkının var olma ve özgür yaşama mücadelesi 2630 yıldır kahramanlık çizgisinde sürdürülmektedir. Demirci Kawa’dan başlayan, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’la sürdürülen, büyük komutan Mahsum Korkmaz, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Berîvan ve Ronahî yoldaşlar başta olmak üzere binlerce şehidimizle yükseltilen kahramanlık çizgisindeki mücadele bugün tüm Ortadoğu halklarını özgürleştirme çizgisi ve mücadelesi haline gelmiştir. 21 Mart, Kürt halkı için var olma ve özgür yaşama iradesi ve mücadelesinin en güçlü ortaya konulduğu gün olduğu için bugünlerde mücadele Newroz ruhuyla geliştirilmiştir. Newroz’la başlatılan ve büyük bedellerle yükseltilen mücadele her yılın mücadele startı çizgisi ve programı olmuştur. Bu açıdan mücadelenin kahramanca yürütüldüğü günler de en fazla şehidimizin olduğu günler de bu günler olmuştur. Bu açıdan 21-28 Mart arası bizzat şehitlerimiz tarafından Kahramanlık Haftası olarak ilan edilmiştir. Bu haftada şehit düşen binlerce kahramanımız Kürt halkının özgürlük iradesini ve çizgisini ortaya çıkarmıştır. Bundan sonra sürecek var olma ve özgürlük mücadelesi her zaman ve her yerde kahramanlık çizgisinde yürütülecektir, yürütülmektedir.

2006 NEWROZU VE MESAJLARI

Newroz’la başlayan ve mücadele içinde şehit düşen kahramanlarımız özgürlük mücadelesini yenilmez kılmışlardır. Demirci Kawalar, Çağdaş Kawa Mazlumlar, Büyük komutan Mahsum Korkmazlar ve Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Berîvan ve Ronahîler şahsında fedaileşen Kürt kadınlarının yarattığı kahramanlık çizgisi, özgürlük mücadelemizin zafer emridirler. Onların çizgisi, Kürt gençlerine, kadınlarına ve bir bütün olarak Kürt halkına mücadele çağrısıdır. Soykırımcı sömürgeci sistemi günümüzün Dehaklarının başına yıkma çağrısıdır.

Kürt gençlerinin, kadınlarının ve Kürt halkının bu kahramanlık düzeyine verdiği en çarpıcı ve somut cevap, 2006 Amed Serhıldanı olmuştur. 2006 Serhıldanı Kürt halkının var olma ve özgür yaşama kavuşma mücadelesinin hangi duruşta yürütülmesi gerektiğinin kanıtı olmuştur. 2006 Amed Serhıldanı; 1990’lı yıllarda Cizre, Nusaybin, Şırnak, Gewer, Digor, Malazgirt ve Kürdistan'ın tüm il ve ilçelerinde kahramanca yürütülen var olma ve özgür yaşama çizgisinin en yüksek düzeye çıkarılmasıdır. Amed’in Paytaxt olarak tüm Kürdistan halkına kahramanlık çizgisinde öncülük etmesidir. 2006 Serhıldanı, hem Amed hem de tüm Kürt halkının var olma ve özgür yaşama mücadelesinin nasıl yürütülmesi gerektiğinin en somut biçimde ortaya konulmasıdır. Amed halkının duruşu her zaman tüm Kürt halkının duruşu olmuştur. Amed halkının duruşu da 2006 Serhıldan duruşudur. Bu duruş kahramanlık haftasının halk kahramanlığının düzeyinin ne olması gerektiğini de gözler önüne sermiştir.

FAŞİZMİN YENİLGİYE UĞRATILMASI SORUMLULUĞU

Bugün AKP-MHP faşizmi Kürdistan halkının varlığına ve özgür yaşam iradesine her yerde saldırmaktadır. Nerede Kürtlere ait bir özgür yaşam iradesi ve kurumlaşması varsa oraya saldırmaktadır. Kürt halkını soykırıma uğratmak için her türlü kirli savaş aracı ve yöntemini kullanmaktadır. Son 3 yıldır Kürt halkının varlığını ve özgür yaşama iradesini ortadan kaldırmak için saldırısını arttırmış bulunmaktadır. Ortadoğu'da odaklanmış Üçüncü Dünya Savaşı ortamında Kürt soykırımını gerçekleştirmek istemektedir. İki buçuk yıl önce Cizre, Nusaybin, Şırnak ve Sur başta olmak üzere Kürt şehirlerini yakıp yıkarak yüzlerce sivili katleden AKP-MHP faşizmi, 20 Ocak 2018 gününden bu yana da Efrin şehrine ve çevresindeki kasabalara yönelik işgal saldırısı yapmaktadır. Yüzlerce sivil katledilerek Efrin işgal edilmiş, yüz binlerce Kürt topraklarından koparılmıştır. Tüm bu gerçekler, mücadelenin kahramanlık çizgisinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır. Zaten Kürdistan'da tüm değerler kahramanlık çizgisinde ve büyük bedeller ödenerek kazanılmıştır. Kürdistan devriminin zafer tarzı, zor koşullarda mücadele edip kazanmanın tarzıdır. Bunun dışında Kürdistan'da özgür ve demokratik yaşamı kazanmak mümkün değildir. Bu temelde onlarca yıldır yürütülen gerilla mücadelesinde, 1990’lı yıllardaki Serhıldanlarda, 2006 Amed Serhıldanında, 2015-2016 özyönetim direnişlerinde, 2014 Şengal ve Kobanê’de, 2018 Efrin Direnişinde gösterilen kahramanca mücadele, 2018 yılında daha da yükseltilerek tüm Kürtlerin düşmanı olan AKP-MHP faşizminin yenilgiye uğratılması sorumluluğu tüm özgürlük savaşçılarına ve halkımıza yüklenmiş bulunmaktadır.

Kahramanlık Haftası’nda Kürt halkının var olma ve özgür yaşama mücadelesinin kahramanlık çizgisinde yürütülmesini sağlayan şehitlerimizi anarken; gençlerin, kadınların ve tüm halkımızın 2018 Newrozu’nda ortaya koydukları tutumu mücadeleyi kahramanca yükseltme iradesi haline getirerek, Kürt düşmanı AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratıp demokratik Türkiye, özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’yu yaratmaya çağırıyoruz.”