KCK'den Kebire Doğan için baş sağlığı mesajı

KCK  Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Ş. Mazlum Doğan ve Ş. Delil Doğan’ın anneleri Kebire Doğan’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle yayınladığı mesajda, ailesi ve Kürdistan halkına baş sağlığı diledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK'nin kurucu önder kadrolarından Ş. Mazlum Doğan ve Ş. Delil Doğan’ın anneleri Kebire Doğan’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle baş sağlığı mesajı yayınladı. KCK, “PKK'nin kurucu önder kadrolarından Ş. Mazlum Doğan ve Ş. Delil Doğan’ın değerli anneleri Kebire Doğan’ın ölümünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine, sevenlerine ve tüm Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

KCK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  “Kebire Ana Kürt halkı için böyle değerli evlatlar yetiştirdiği gibi tüm yaşamı boyunca Mazlum ve Delil yoldaşların özlemlerine bağlı kalmış, tüm duyguları ve düşünceleri bu mücadelenin başarısı için olmuştur. Her zaman bu devrimci evlatları için gurur duymuştur.

KEBİRE ANAYA MİNNET BORÇLUYUZ

Çocukları en fazla da anaları yetiştirir. Çocukların karakterleri bir yönüyle de analarının özellikleriyle şekillenir. Mazlum ve Delil yoldaşların çok inançlı ve kararlı devrimci olmalarında Kebire Ananın da büyük emekleri olmuştur. Mazlum Doğan yoldaş inanç ilkelerinden, örgütsel ölçülerden ve devrimci yaşam tarzından taviz vermeyen bir önder kadroydu. Delil Doğan da inancı ve ilkeleri için mücadeleyi yaşam felsefesi yapan bir militan kadroydu. Bu iki yoldaşımız kendi karakterlerini parti özellikleri haline getirmişlerdir. PKK'nin karakterinin oluşmasında bu yoldaşlarımızın büyük katkıları olmuştur. Bunun için de Kebire Anaya binlerce minnet borcumuzu bir daha ifade ediyoruz.

Kebire Ananın yetiştirdiği ve önemli karakterler kazandırdığı Mazlum ve Delil yoldaşların özlemlerini gerçekleştireceğimiz sözünü bir daha veriyor, Kebire Ana ebedi istirahatgahında huzur içinde uyuyabilir.”