KCK'den Mela Abdulkerim Şarbajari için başsağlığı mesajı

KCK, yaşamını yitiren Mela Abdulkerim Şarbajari’nin ailesi, Kürdistan ulemasına ve  Kürdistan halkına başsağlığı diledi. KCK, “başta Kürdistan Âlimleri olmak üzere, halkımızı bu emek ve düşüncelere sahip çıkmaya ve büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Mela Abdulkerim Şarbajari’nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. KCK,Kürdistan'ın büyük bir İslam âlimi ve büyük bir yurtseveri olan dostumuz Mela Abdulkerim Şarbajari olarak tanınan Mela Abdulkerim Said’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Tüm yaşamını İslam’ın doğru anlaşılmasına ve Kürt halkının özgürlüğüne adayan bu büyük yurtsever ve Âlime, yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Değerli ailesinin keder ve üzüntülerini paylaşıyoruz. Başta ailesi olmak üzere, Kürdistan'ın değerli ulemasına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

KCK açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“Değerli Halkımız!

Merhum Mamosta Mela Abdulkerim, başta bilgelik, adalet, cesaret ve alçak gönüllülük olmak üzere, sayılamayacak kadar çok vasıf ve erdeme sahip bir insandı. Sahip olduğu bu vasıf ve erdemler ona, büyük İslam kültürü ve kadim Kürt kültüründen miras kalmıştı. Bu iki mirası çok iyi özümseyen ve şahsında birleştiren rahmetli Mela Abdulkerim, tüm hayatını da bu mirasları yaşatmaya ve zenginleştirmeye adadı. İslam dünyasının yaşadığı çok ağır siyasi ve sosyal sorunların, özünde İslam’ın doğru anlaşılmamasından, hatta bilinçli olarak çarpıtılmasından kaynaklandığını gördü. Bunun için İslam’ın mesajlarının doğru anlaşılması için büyük mücadeleler verdi. İslam’ın, şiddet, kin, nefret ve cehaleti reddettiğini; ebedi mesajının barış, kardeşlik, adalet ve aydınlanma olduğunu sürekli olarak vaaz etti. Şiddet, kin, nefret ve cehaletin, iktidar sömürüyle ilişkisini teşhir ettiği kadar, Barış, kardeşlik, adalet ve aydınlanmanın da Demokrasiyle bağını kurdu. Bu anlamda Önderliğimizin geliştirdiği Demokratik İslam anlayışını, büyük bir heyecanla karşıladı ve geliştirilmesi için mücadele etti. Bu temelde çok sayıda çalışmaya öncülük düzeyinde katıldı.

Rahmetli Mela Abdulkerim, Kürtlerin özgürlük sorununu da İslami perspektifle çok iyi yorumlayarak, özgürlük mücadelesi verilmeden iyi bir Müslüman olunamayacağını ortaya koydu. Zira inkar ve zulme karşı olmanın İslam’ın en temel gereklerinden olduğunu, zulme karşı direnmenin bir çeşit ibadet olduğunu söyledi. Yine Kürtlerin özgürlük mücadelesinin, İslam’ın Ümmet anlayışıyla bağını çok iyi kurdu. Ümmetin, kabile, kavim ve ulusların inkarı olmadığını, bilakis farklılıkların birliği olduğunu ortaya koydu. Bu anlamda Kürt Özgürlük Mücadelesi’ne sahip çıkmanın, Ümmete sahip çıkmanın bir gereği olduğunu savundu. Bu temelde tüm hayatı boyunca, Kürdistan'ın her parçasında verilen özgürlük mücadelelerinin içerisinde yer aldı ve destek verdi. Ulusal birliğin sağlanması için de büyük emek ve çaba sarfeden merhum Mela Abdulkerim, bu yönlü her çalışmaya da katkı sundu.

Değerli Halkımız!

Halkımızın çok yoğun bir mücadele içerisinde olduğu bir dönemde, Hareketimizin çok değerli bir dostu olan Merhum Mela Abdulkerim'in vefatı bizler için büyük bir kayıp olmuştur. Hiç kuşkusuz emekleri ve düşünceleri mücadelemizde yaşatılacak ve büyütülecektir. Biz başta Kürdistan Âlimleri olmak üzere, halkımızı bu emek ve düşüncelere sahip çıkmaya ve büyütmeye çağırıyoruz. Tekrardan büyük âlim ve Yurtsever Mela Abdulkerim kardeşimize Allahtan rahmet diliyoruz. Başta değerli ailesi olmak üzere, Kürdistan Âlimlerine ve halkımıza taziyelerimizi sunuyoruz."