KCK’den Şûle Ali için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, geçtiğimiz gün vefat eden Goran Hareketi lider Newşirwan Mıstefa’nın eşi Şûle Ali için başsağlığı mesajı iletti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından Şûle Ali için yayımlanan mesaj şöyle:

‘’Yaşamı Kürt halkının ve emekçilerin özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi içerisinde geçen Şûle Ali hanımefendinin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hiç şüphesiz Şûle hanımın vefatı sadece dostumuz Sayın Newşirwan Mıstefa ve ailesi için değil, tüm halkımız ve devrimci-demokratik güçler açısından büyük bir kayıptır. Keza bir kadın ve emekçi olarak Şûle hanımın vefatı, kadınların özgürlük mücadelesiyle emekçilerin hak ve hukuk mücadeleleri bakımından da büyük bir kayıp olmuştur. Zira Şûle hanım, ilk gençlik yıllarından itibaren bir kadın ve emekçi olarak aktif bir biçimde Peşmerge saflarında yer alarak çok yönlü bir mücadele içerisine girmiştir. Şûle hanım, bir Kürt olarak sömürgeciliğe, bir kadın olarak gericilik ve köleciliğe ve bir emekçi olarak sömürüye karşı mücadele vermiştir. Yokluklar içerisinde her türlü zorluğa göğüs gererek mücadele ederek değer yaratan bir insan olan Şûle hanım, ortaya büyük kazanımlar çıktıktan sonra da asla devrimci değerlerden kopmamıştır. Mütevazi ve sade kişiliğiyle mücadelesini sürdürmüş, özellikle yolsuzluk ve işbirlikçiliğe karşı bayrak açmıştır. Şûle hanımın halkçı duruş ve yaşamı, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren yurtsever halkımızın içerisinde hep takdirle karşılanıp takip edilmiştir. Bu nedenlerle Şûle hanımın vefatı hepimiz için büyük bir kayıp olmuştur.

 Şûle hanımın vefatından ötürü büyük bir üzüntü içerisinde olduğumuzu, onu kaybetmenin acısını paylaştığımızı belirtiyor; Kürt halkına, Kürt kadınlarına, merhumun ailesine, yakınlarına, yol arkadaşlarına ve değerli eşi Sayın Newşirwan Mıstefa’ya başsağlığı diliyoruz.’’