KCK'den YNK'nin kurucularından Feyli için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Perşembe günü hayatını kaybeden YNK kurucu üyelerinden Abdurrezak Mirza (Feyli) için başsağlığı mesajı yayımladı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Feyli’yi “dört parça Kürdistan mücadelesi için hayatını adayan bir kişi” olarak tanımladı.

Abdurrezzak Feyli olarak tanınan Abdurrezak Mirza’nın vefatının tüm Kürtleri üzdüğünü belirten KCK, “dostumuz” dediği Feyli için başsağlığı dileğinde bulundu.

KCK’nin mesajı şöyle:

“YNK’nin kurucu kadrolarından dostumuz Abdurrezzak Mirza kardeşimizi kaybettiğimizi derin bir üzüntü ile öğrendik. Başurê Kürdistan Halkımızın Özgürlük Mücadelesinin her aşamasında büyük emekler veren Abdurrezzak Kardeşimizin vefatı hepimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Hepimizi büyük bir acıya boğan bu kederli günde merhumun ailesi ve YNK yönetimi ile camiasının acılarını paylaşıyoruz.

Merhum Abdurrezzak Mirza kardeşimiz tüm hayatını Kürt halkının hak ve özgürlük mücadelesine adamıştır. En zor koşullarda hiç bir zorluğu göğüslemekten geri durmayan direnişçi şahsiyeti ile müstesna bir yere sahip olmuştur. Abdurrezzak kardeşimiz mücadele hayatı boyunca Kürt sorununun dört parçada bir olduğunu ve asla birbirinden koparılayamacağının derin bilinci ile hareket etmiştir.

Bu nedenle hem her zaman Kürdistan’ın diğer parçalarındaki mücadeleye aktif destek vermiş, hem de ulusal birlik çalışmalarına aktif bir şekilde destek vermiştir. Bu çerçevde Abdurrezzak kardeşimizin partimiz ve önderliğimizle özel bir dostluğu olmuştur. Kendisi Feyli kökenli olması itibarıyla hem Feyli toplumunun sorunları ile yakından ilgilenmiş hemde hareketimizin Feyli toplumuna yönelik çalışmalarına sürekli destek olmuştur. Her yönüyle mücadele dolu bir hayatı olan Abdurrezzak kardeşimizin vefatı bizleri derinden üzmüştür. Biz bu düşünce ve duygularla tekrardan merhuma Allahtan rahmet diliyoruz. Kederli ailesi başta olmak üzere YNK yönetimi ve camiasının acılarını paylaşıyoruz. Ailesi, dostları ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”