KCK Eğitim Komitesi, Kürt Dili Bayramı’nı kutladı

KCK Eğitim Komitesi: Kürt Dil Bayramını kutlamanın anlam ve önemi en çok da kültürel ve toplumsal soykırım siyasetini çürütmeyi amaçlamakla bağlantılıdır.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Eğitim Komitesi, Kürdistan özgürlük devrimini kalıcılaştırmak ve taçlandırmak stratejik önemi olan demokratik ulus eğitimini geliştirmekle mümkün olduğunu belirtti.

Kürt Dili Bayramı’nın kalıcılaşmasının da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük mücadelesini yükseltmek ve tüm direnişçi güçleri ve gerilla ordusunu büyütmekle mümkün olabileceği dile gelen açıklamada şunlar yer aldı:

“Bizler devrimin en önemli, kritik ve sonuç alıcı sürecinde Kürt Dil Bayramını kutluyoruz. Her toplum kendi diliyle varlığını ve toplumsallığını oluşturur. Bu evrensel gerçeklik Kürdistan halkları için de geçerlidir.

Yüz yıllardır işgalci ve faşist devletler bu gerçekliği yok etmek için Kürt Dili üzerinde tehlikeli bir siyaset yürütmüşlerdir. Kürt halkı üzerinde yasaklama ve soykırımı bir politika olarak sürdürmektedirler. İşgalci güçler asimilasyon çarkı gibi işlev gören okullarını dağ köylerine dahi götürüp özel savaş üyesi olan öğretmenlerini o okullarda görevlendirdiler. Kürt çocuklarını tüm toplumsal olgularından uzaklaştırmak için Kürt annelerinin yaptığı yemekleri bile çocuklara yasakladılar. Kürtçe bir kelimenin konuşulması dahi dayak ve işkence konusu olabilmekteydi. Kürt annelerinin direnişi dilimizin korunmasında önemli bir role sahiptir.
Faşist ve işgalci Türk devletinin bu uygulamaları Birleşmiş Milletler yasalarına göre de kültürel soykırım suçudur. Devrimin bu belirleyici sürecinde de işgalciler, kültürel soykırımı toplumsal soykırımla sonuçlandırmak istemektedir. Bunun için fiziksel soykırım da uygulamaktadır. Tüm Kürt bayramları gibi Kürt Dil Bayramını da yasa dönüştürmek istemektedir. Sokakta Kürtçe konuşan insanlar, milliyetçi ve faşist çetelerin saldırılarına maruz kalmaktadır. Yaralanıp katledilmekte ya da AKP ve MHP faşist devlet çete güçleri tarafından yakalanıp zindanlara atılmaktadırlar. Yasaklama ve soykırım fiziki ve kültürel olarak devam etmektedir.
Çok iyi biliyoruz ki eğer Türk devlet yetkilileri bugün Kürt varlığı ve Kürtçe realitesinden bahsediyorlarsa bu Önder Apo, halkımız ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin 40 yıllık amansız direniş ve mücadelesinin sonucudur.
Kürt Dil Bayramını kutlamanın anlam ve önemi en çok da kültürel ve toplumsal soykırım siyasetini çürütmeyi amaçlamakla bağlantılıdır. Hayatın tüm an ve alanlarında bir bayram gibi kendi dilini kullanmak bu mücadelenin belirleyici yönü olmaktadır.
Efrîn direnişi ve Kürdistan gerillalarının sergilediği direniş Kürdistan devrimini gün be gün, an be an zafere götürmektedir. Halk ve özgürlük gerillalarının mücadelesi devrim cephesini adım adım genişletmektedir. Düşman her zamankinden daha fazla zayıf ve dardadır. Düşmanın delirip çılgına dönmesi çaresizliğindendir. Bugün tarihi İmralı direnişi, halkımız ve Kürdistan Özgürlük Hareketi mücadelesiyle düşmanı büyük bir kaosun içine sürüklemiştir. Faşist AKP ve MHP rejiminin yanı sıra işgalci devletler de çözülmekte ve kendi içlerinde derin sorunlar yaşamaktadırlar.
Rojava devrimi toplumsal, ekonomik, siyasi vb. özyönetim sistemini kurmakla ve Kuzey Suriye ve Rojava Federasyonunu geliştirmekle bölge halklarının kazanımlarını zafere taşımaktadır. Öz direniş savaşı içinde geleceğini aşama aşama kurmaktadır.
Kürdistan özgürlük devrimini kalıcılaştırmak ve taçlandırmak stratejik önemi olan demokratik ulus eğitimi gün be gün gelişmekte ve kalıcılaşmaktadır. Kürt Dilinin kalıcılaştırmak demokratik ulus sistemi ve anadil eğitim sistemini kalıcılaştırmayla taçlandırmalıyız. Kürt Dil Bayramı’nın kalıcılaşması da Önder Apo’nun Özgürlük Mücadelesini yükseltmek, tüm direnişçi güçleri ve gerilla ordusunu büyütmekle mümkün olabilir.
Başarıya dair umut ve inançla Kürt Dili Bayramını başta Büyük Öğretmen Önder Apo, tüm Kürdistan şehitleri, direnişçi anneler, eğitim emekçileri ve Kürdistan halkına kutluyoruz!”