KCK, HPG-YJA STAR gerillalarını kutladı

HPG-YJASTAR gerillalarının yeni taktik hamlesini kutlayan KCK, “HPG de 21. yüzyıl gerillacılığını yaratarak, egemen güçlerin saldırılarını boşa çıkartarak, her zaman olduğu gibi gerillanın başarısını sağlayacaktır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin askeri hedeflerine eylem yapan gerillaları yaptığı yazılı açıklama ile kutladı. HPG-YJASTAR gerillalarının hava araçlarıyla birçok yerde Türk devletinin askeri hedeflerine eylem yaptığına dikkat çeken KCK, “Bu eylemlerde onlarca asker ölmüş, onlarcası da yaralanmıştır. Türk devletinin tüm imkanlarını kullanarak yürüttüğü soykırım saldırılarına verilen bu etkili cevaptan dolayı HPG-YJASTAR komutanları ve savaşçılarını kutluyoruz” dedi.

YALANLA GERÇEKLERİ GEZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

“Türk devleti 3 yıldan fazladır Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı yoğun bir baskı yürütmektedir” denilen açıklamada, “Saldırı ve tutuklamalarını psikolojik savaşla daha etkili kılarak halkın mücadelesini engellemek ve etkisizleştirmek istemektedir. Psikolojik savaşın önemli bir boyutu da gerilla eylemlerini, asker ve polis kayıplarını vermemek; gerilla kayıplarını da abartılı vererek halkın moralini bozmaktır. Bunun için tüm televizyon, gazete ve radyolar kontrol altında tutulmakta, sadece özel savaş merkezi tarafından servis edilen haberler verilmektedir. Saray gladyosunun da içinde olduğu özel savaş merkezinin verdiği talimatla toplumu yönlendirmeye yönelik birçok program yapılmaktadır. Tüm bu haberler ve propagandalarla gerilla mücadelesinin zayıflatıldığı ve Türk devletinin güçlü olduğu imajı yaratılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

KCK açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi: “Türk devleti bu psikolojik savaş gereği HPG-YJASTAR gerillalarının yeni bir taktik hamle anlamına gelen hava araçlarıyla askeri hedeflere eylem yapmasını vermemişlerdir; ya da kayıplarını gizlemişlerdir. Şemdinli’deki Bêsosın(Ortaklar) karakoluna hava araçlarıyla yapılan eylemi de bozuk mühimmatın patlaması olarak vermişlerdir. Eylem büyük olduğu için gizleyememişler ancak gerçeği saptırarak bozuk mühimmat patlaması olarak yansıtmışlardır. HPG-BİM bu eylemin gerillalar tarafından yeni taktik araçlarla yapıldığını söyleyerek gerillaların yeni savaş hamlesini de kamuoyuna duyurmuştur. Böylelikle Türk devletinin psikolojik savaşla gerçeklerin üstünü örttüğü bir daha görülmüştür.

21. YÜZYIL GERİLLASI SALDIRILARI BOŞA ÇIKARACAKTIR

Gerillanın her zaman düşman taktiği ve tekniğine karşı kendi teknik ve taktiğini geliştirdiği tarihi bir gerçekliktir. HPG de 21. yüzyıl gerillacılığını yaratarak, egemen güçlerin saldırılarını boşa çıkartarak, her zaman olduğu gibi gerillanın başarısını sağlayacaktır. Bu temelde HPG-YJASTAR gerillalarının bu yeni taktik hamlesini kutluyor, bundan sonraki mücadelelerinde üstün başarılar diliyoruz."