KCK: Kürdistan’ı insansızlaştırmak istiyorlar

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Şeladıze köylerine yönelik bombardımanında hayatını kaybeden siviller için başsağlığı dileğinde bulundu. KCK, işgali kolaylaştırmak için Kürdistan’ın insansızlaştırılmaya çalışıldığını belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “AKP-MHP faşist iktidarı Başurê Kurdîstan’daki katliamlarına bir yenisini eklemiştir. İnsansız keşif uçaklarının koordinesiyle savaş uçakları Duhok’a bağlı Şeledizê ilçesinin köylerini bombalamış, üç kardeşi şehit etmiştir” dedi.

KCK, “Şehit düşenlerin ailelerine, Başurê Kurdîstan ve tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Onların özlemi olan özgür Kürdistan soykırımcı sömürgeci işgalci güçler yenilgiye uğratılarak mutlaka sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

İŞGALİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN İNSANSIZLAŞTIRMA

Açıklamada, sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırı ile işgalin önünün açılmaya çalışıldığına dikkat çekildi:

“Başurê Kurdîstan’daki bombardımanların amacı, Kürdistan’ı insansızlaştırarak daha kolay işgal etmektir. Yakın zamanda Kandil’in Balayan vadisindeki köyler bombalanarak dört sivil katledilmişti. Tüm bu saldırılar ve gerçekleştirilen katliamlar, Kürt halkının iradesini kırmaya yöneliktir. Nasıl ki 1990’lı yıllarda gerillaya desteği ortadan kaldırmak için Bakurê Kurdîstan’da binlerce köy boşaltılıp insansızlaştırılmışsa, mevcut saldırılar da aynı zihniyet ve amaçla yapılmaktadır.”

GÜÇLÜ TUTUM KONULMAZSA KATLİAMLAR SÜRECEK

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Türk devleti Şeledizê halkına 2008 yılındaki Zap yenilgisinden bu yana öfkeliydi. Zap’a yönelik işgal harekatı sırasında Şeledizê halkı ayağa kalkmış, işgale karşı durmuştu. Amedîyê, Dereluk, Şeledizê halkı gerillayla birlikte hareket etmiş; bu da Türk ordusuna tarihi yenilgi yaşatmıştı. AKP-MHP faşizmi bu katliamla Şeledizê halkından da intikam almıştır. Geçen yıl da Şeledizê’de iki köylü Türk savaş uçakları tarafından bombalanarak katledilmişti. Eğer Başurê Kurdîstan siyasi güçleri ve halk bu saldırılara karşı güçlü bir tutum ortaya koymazsa bu katliamlar sürdürülecektir.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI HAREKET EDEN HER CANLIYI VURUYOR

Şeledizê katliamı, Bradost alanıyla başlatılan işgal harekatının bir parçası olarak gerçekleşmiştir. Uçaklar hareket eden her canlıyı vurmaktadırlar. Bu nedenle bundan sonra da özellikle işgal edilmek istenen alanlarda bu tür katliamlar olacaktır. Bradost işgaline karşı tutum konulmadığı takdirde bu işgal daha başka alanlara yayılacak, bu da savaşın yaygınlaşmasıyla sonuçlanacaktır.

İŞGAL BİTENE KADAR DİRENİŞ SÜRECEK

Bu işgal ve saldırılara karşı özgürlük hareketimiz işgal sonlandırılana kadar direnecektir. Başurê Kurdîstan halkımız da derin yurtseverlikleriyle bu işgale karşı çıkmalı, gerillanın yanında yer alarak 2008’de olduğu gibi işgalci güçleri bozguna uğratmada tarihi rolünü oynamalıdır.”