KCK: Muhteşem direnişi ve dayanışmayı selamlıyoruz

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Efrîn’deki direnişin tüm insanlığın direnişi olduğunu belirtti. Dünyanın dört bir yanında Efrîn için yapılan eylemleri selamlayan KCK, saldırıların Kürtleri birleştirdiğini kaydetti.

İşgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ‘’Kobanê nasıl ki insanlık için direndiyse, Efrîn de tüm insanlık için direnmektedir’’ dedi.

Efrîn’in yapılan eylemleri ‘muhteşem bir dayanışma ve destek’ olarak tanımlayan KCK, bu eylemlerin devam etmesini istedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

EFRİN TÜM İNSANLIK İÇİN DİRENİYOR

''Efrîn halkı işgale karşı direnmektedir. Kürt halkı ve demokratik insanlık da Efrîn direnişine sahip çıkmakta ve desteklemektedir. Efrîn, vicdanlı ve demokratik insanlığın onurunu temsil etmektedir. Kobanê nasıl ki insanlık için direndiyse, Efrîn de tüm insanlık için direnmektedir. Bu açıdan tüm dünya halklarının sahiplenişi her gün artmaktadır.

Kürt halkı ve demokrasi güçleri Efrîn işgalinin Kürt halkına yönelik bir soykırım saldırısı ve demokrasi güçlerini Türkiye ve Ortadoğu'da ezme harekatı olduğunu çok iyi görmüşlerdir. Bu nedenle Kürt halkı bulunduğu her yerde demokrasi güçleri ve Kürt dostlarıyla birlikte ayağa kalkmıştır. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında Efrîn işgaline karşı yürümüştür. Kürtler ilk defa bu düzeyde birlik olarak harekete geçmişlerdir. Her siyasi görüşten, her parçadan Kürtler demokrasi güçleriyle birlikte son 10-15 yıl içindeki en büyük demokratik gösterileri gerçekleştirmişlerdir. Bu büyük eylemleri gerçekleştiren tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini saygıyla selamlıyoruz.

KÜRTLER VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ BİRLEŞTİ

Efrîn direnişi hem Kürtleri hem de demokrasi güçlerini birleştirmiştir. Efrîn direnişi etrafında Kürtlerin birliği geliştiği gibi, demokrasi güçlerinin ortak hareketi de güçlenmiştir. Tüm dünyada Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin işgale karşı ayağa kalkışı da Efrîn direnişine güç ve moral kazandırmıştır.

Kürt halkının Avrupa ve dünyanın her yerinde ayağa kalkışıyla birlikte direnişçi Efrîn halkı ve savunma güçleri bu desteğe ve güvene layık olmak için daha moralli, kararlı ve güçlü biçimde direneceklerdir. Direnişlerinin yarattığı büyük değerleri görerek daha büyük coşkuyla tüm Kürt halkı ve insanlık için direneceklerdir. Efrîn direnişçilerinin Kürt halkının ve tüm insanlığın direnişini yaptıklarının bilincinde olduğu görülmektedir. Avesta Xabur’ın fedai eylemi de bu bilincin yüksekliğini ifade etmektedir.

GÜNEY’DE BİRLİK RUHU OLUŞTU

Efrîn direnişinin Başurê Kurdîstan'da yarattığı birlik ruhu da çok önemlidir. Başurê Kurdîstan halkının büyük bir moral ve coşkuyla Efrîn direnişine sahiplenmesi, hem Kürtlerin birliğini güçlendirmesi, hem de Efrîn direnişinin tüm Kürtler tarafından sahiplenmesi açısından önemli olmuştur. Bu gerçeklik, Efrîn’e yönelik saldırının Kürdistan'ın tüm parçalarındaki kazanımlara yönelik saldırı olarak görüldüğünü ve bu nedenle Kürt halkının Efrîn işgaline karşı barikat kurduğunu göstermektedir. Türk devletinin Kürt düşmanlığında öncü olarak görülmesi Kürtler için en temel bilinç haline gelmiştir. Efrîn etrafında bu bilincin gelişmesi Kürdistan'ın tüm parçalarındaki kazanımları koruma açısından önemli olmuştur. Kerkük işgaliyle ortaya çıkan bu bilinç Efrîn işgaliyle kökleşmiş, tüm Kürtlerin en temel bilinci olarak politik duruş ve mücadele çizgisini netleştirmiş ve güçlendirmiştir.

AKP-MHP faşist iktidarı Efrîn işgaliyle istemeden de olsa Kürt parçalanmışlığını ortadan kaldırmada bir rol oynamış, bu saldırı bir devi uyandırmıştır. Gerçekleşen bu Kürt birliği Kürt soykırımında, Kürt düşmanlığında öncü olan AKP-MHP faşizmini pişman ettirecek ve Kürt halkının özgür ve demokratik yaşama kavuşmasında tarihsel rolünü oynayacaktır.

EYLEMLER DEVAM ETMELİ

Efrîn direnişi, Kürt birliğini, Kürtlerle demokrasi güçlerinin buluşmasını sağlayarak daha ilk haftasında tarihsel rolünü oynamıştır. Bundan sonraki direniş ise Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamını sağlama temelinde tüm Ortadoğu'nun demokratikleşmesinde rolünü oynayarak insanlık açısından en anlamlı direniş olarak tarihteki yerini alacaktır.

Kürt halkı, demokrasi güçleri ve dostları Efrîn direnişi sürdüğü müddetçe gösterdikleri muhteşem dayanışma ve desteği sürdürmeli, işgalci güçlerin saldırılarını kırana kadar ayakta olmalıdır. Halkımızın ve demokrasi güçlerinin gösterdikleri bu muhteşem destek ve dayanışmayı bir kez daha saygıyla selamlıyor, bu emeklerinin özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’yu yaratacağına inanıyoruz.''