KCK: Mustafa Deprem’in özlemleri mutlaka gerçekleştirilecektir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, önceki gün hayatını kaybeden FEDA Dedeler Kurulu üyesi Mustafa Deprem için başsağlığı mesajı yayınladı.

Deprem ailesi ve Kürdistan halkına başsağlığı dileyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı mesajı şöyle:

''Demokratik Aleviler Federasyonu (FEDA) Dedeler Kurulu’nda yer alan değerli yurtsever Mustafa Deprem hakka yürümüştür. Ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Değerli yurtseverimiz Mustafa Deprem 1970’li yıllarda Türkiye Öğretmenler Birliği (TÖB-DER) yönetiminde yer alarak demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde sorumluluk üstlenmiştir. 12 Eylül faşizminden sonra yurtdışına çıkmak zorunda kalan Mustafa Deprem özgürlük ve demokrasi mücadelesini yurtsever demokrat olarak sürdürmüştür. Tüm özlemlerinin Kürt Özgürlük Hareketi’nde gerçekleştirileceğini ve gerçekleştiğini görerek Özgürlük Hareketi'ne hizmet etmekten büyük bir moral ve güç almıştır.

Alevi Pir’i olan Mustafa Deprem, Önder Apo'nun düşüncelerinde ve Kürt Özgürlük Hareketi'nin programı ve mücadelesinde tüm ezilenlerin, halkların ve inançların özgür ve demokratik yaşama kavuşacağına inanmıştır.

Pir Mustafa Deprem, Özgürlük Hareketi'nin mücadelesini aynı zamanda Alevilerin özgür ve demokratik yaşam mücadelesi olduğunu görerek bu mücadeleye bağlılığını son nefesine kadar sürdürmüştür. Kürt Özgürlük Hareketi bu yurtsever demokratların özlemlerinin her zaman sahiplenicisi olarak onların umudunu boşa çıkarmayacaktır. Son nefesine kadar kalpleri özgürlük mücadelesi için çarpan bu yurtseverlerin umutları yere düşürülmeyecek; özlemleri mutlaka gerçekleştirilecektir.''