KCK: Newroz'da sokaklar ve meydanlar dolmalı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 21 Mart Newroz bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada “2019 Newrozunda sokaklar, meydanlar 31 Mart seçimlerinde Kürt demokratik siyasi iradesinin zaferini ortaya koyacak düzeyde doldurulmalıdır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “2019 Newrozu’nun Kürt halkının kendi üzerindeki tecridi kırarak Kürt halkını Newroz halkı haline getiren Önder Apo üzerindeki tecridi kırma Newrozu olarak tarihe geçmesi” gerektiğini belirtti.

Kürt demokratik iradesinin yok sayılmayacağı ve kırılamayacağının dost, düşman herkese gösterilmesi çağrısında bulunan KCK’nin mesajı şöyle:

“2019 Newrozunu büyük bir coşku ve mücadele ruhuyla kutladığımız bu günlerde başta Çağdaş Kawa Mazlum Doğan olmak üzere Newroza büyük bir direniş ruhu kazandıran tüm şehitlerimizi anıyor; Kürdistan halkının, dağda, zindanda ve her yerde direnenlerin ve tüm Ortadoğu halklarının Newrozunu kutluyoruz. AKP-MHP faşizmi ve tüm Kürt ve demokrasi düşmanlarını yenilgiye uğratarak halkların kardeşliği temelinde Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu yaratma sözümüzü yineliyoruz.

2631. Newrozzalim Dehak’ın Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına uyguladığı zulüm ve baskının daha ağırının uygulandığı bir dönemde kutlanacaktır. AKP-MHP iktidarının faşist şefi Kürtler ve Ortadoğu halkları için günümüzün Dehak’ı konumundadır. Dehak’ın gençlerin beynini yemesi gibi Tayyip Erdoğan da sürekli ne kadar Kürt genci öldürdüklerinin sayısını vermektedir. Katillerin şu kadar cinayetim var demesi gibi Kürtleri zindanlara atmakla ve öldürmekle övünmektedir. Kürtlerin nerede kazanımı varsa oraya saldırıp ortadan kaldırmakla tehdit etmektedir. İşgal ettiği Afrin’i Kürtsüzleştirmektedir. Kürt düşmanlığını zirveye çıkararak Kürdistan yoktur, Kürdistan diyenler Irak’a gitsin, demiştir. Böylece izlediği soykırım politikalarını Kürdistan’ı Kürtsüzleştirerek tamamlayacağını açıkça ilan etmiştir.

DİRENİŞİ GELİŞTİRME NEWROZU

AKP iktidarı ve Tayyip Erdoğan bu zihniyet ve politikalarıyla Kürt halkının 2631 yıldır Newroz ruhuyla yarattığı ulusal değerlerini, özgürlük tutkusu ve direniş iradesini ortadan kaldırmak istemektedir. Kürt’ün var oluşuna, var oluşunun sembolü olan Newroza karşı savaş açmıştır. Bu açıdan 2019 Newroz’u her zamankinden daha fazla var oluş için direnişi geliştirme Newrozu olacaktır.

AKP-MHP faşizmi Kürt düşmanlığını en açık biçimde Kürt’ü ayağa kaldıran, talepli kılan ve özgürlüğü için savaşan halk haline getiren Önder Apo’ya uyguladığı ağır tecritle göstermektedir. Önder Apo’ya Kürt halkını serhıldan halkı, Newroz halkı haline getirdiği için her fırsatta öfkelerini kusmaktadırlar. Önder Apo’ya uygulanan tecrit Kürt halkı üzerinde yoğun bir baskı biçiminde sürdürülmektedir. Bu açıdan Önder Apo esas tecrit sizin üzerinizde uygulanıyor, diyerek Kürt halkını bu tecridi kırmak için mücadeleye çağırmıştır.

TARİHİ BİR NEWROZ OLMALI

2019 Newrozu Leyla Güven öncülüğünde büyük bir direnişle karşılanmaktadır. Leyla Güven, zindandaki yoldaşlar, Nasır Yağız, İmam Şiş ve Avrupa’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişçileri Dehak’tan ve 12 Eylül faşizminden daha ağır bir baskıyla Kürt’ü bitirmek isteyen AKP-MHP faşizmine karşı devrimci Kawa, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, Zekiyeler, Rahşanlar, Berivan ve Rohaniler ve 14 Temmuz direnişçilerinin fedai ruhuyla bir isyan başlatmışlardır. Bu isyanlarını zafer coşkusuyla tecridi mutlak kıracak kararlılıkla sürdürmektedirler. Kararlıca sürdürülen bu fedai direnişler halka tecridi kırma mücadelesini yükseltme çağrısıdır.

Tüm Newroz şehitlerimizin fedai çizgisinde 2019 Newrozunu tecridi kırmak, faşizmi yıkmak ve Kürdistan’ı özgürleştirmek Newrozu haline getirmek tüm halkımız açısından tarihi bir sorumluluk haline gelmiştir. 2019 Newrozu da tüm Newrozlardaki gibi yüreklerdeki isyan ateşinin zalimleri yaktığı gün olmalıdır. Newrozlar her zaman tüm engelleri aşarak halkın mücadelesinin yükseltildiği günler olmuştur. 2019 Newrozu da Kürt halkının kendi üzerindeki tecridi kırarak Kürt halkını Newroz halkı haline getiren Önder Apo üzerindeki tecridi kırma Newrozu olarak tarihe geçmelidir.

SOKAKLAR VE MEYDANLAR DOLMALI

Newrozlar her zaman Kürt halkının iradesinin ortaya konulduğu günlerdir. Newroz ruhuyla Kürtler irade haline gelmiş, mücadeleyi yükseltmişlerdir 1990’lı yıllardaki serhıldanlarla Bakurê Kürdistan’da demokratik devrim, sosyal devrim, kültür devrimi ve ulusal devrim gerçekleştirerek demokratik siyasi iradelerini güçlü biçimde yaratmışlardır. HEP’ten DEP’e, DTP’den HDP’ye kadar demokratik siyasi iradelerini geliştirip örgütleyerek özyönetimlerini yaratmaya yönelmişlerdir. AKP-MHP faşizmi Kürt şehirlerini yakıp yıkarak, milletvekili ve belediye başkanlarını zindanlara atarak, yerel yönetimlere kayyumlar atayarak Kürt halkının iradesine saldırmıştır. 2019 Newrozunda sokaklar, meydanlar 31 Mart seçimlerinde Kürt demokratik siyasi iradesinin zaferini ortaya koyacak düzeyde doldurulmalıdır. Newrozların, serhıldanların yarattığı Kürt demokratik iradesinin yok sayılmayacağı, kırılamayacağı dost düşman herkese gösterilmelidir.

DEMOKRATİK ORTADOĞU’YU YARATMA ÇAĞRISI

2019 Newrozu ortaya koyduğu irade ve direnişle 2019 yılının tecridin kırılacağı, faşizmin yıkılacağı, Kürdistan’ın özgürleştirileceği bir yıl haline getirileceği müjdesini vermelidir.

2631 yıldır yürüttüğü mücadele ve verdiği bedellerle Newroz halkı haline gelen halkımızın ve tüm Ortadoğu halklarının Newrozunu kutluyor, tüm halkları faşizme ve despotizme karşı mücadeleyi yükselterek demokratik ulus anlayışı temelinde halkların kardeşliğine dayalı Demokratik Ortadoğu’yu yaratmaya çağırıyoruz.”