KCK: Roboskî’nin hesabı sorulacaktır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: Roboskî katliamı, çocukların ve gençlerin paramparça edilmiş cesetleri hiçbir zaman unutulmayacak, halkımız ve Özgürlük Hareketimiz yürüttüğü mücadeleyle bu katliamların hesabını soracaktır.

Roboskî katliamının yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, bundan 7 yıl önce 28 Aralık’ta Türk savaş uçaklarının Uludere’nin Roboskî köyünde 34 çocuk ve genci bombalayarak katlettiğini belirtti.

“Bu katliamın intikamını Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye’yi gerçekleştirerek alacağımızın sözünü bir daha yineliyoruz” diyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunları kaydetti: “Bu katliam bugün Kürtlere karşı yürütülen faşist soykırımcı sistemin şefliğini yapan Tayyip Erdoğan’ın emriyle gerçekleşmiştir. Nitekim bu katliamdan sonra bu katliamda yer alan komutanları, askerleri, pilotları kutlamıştır. Emri kendisi verdiği için bu düzeyde açık bir insanlık suçu olan katliamı üstlenmiştir. 2006 Mart’ında Amed’te gerçekleşen serhıldanlarda ‘kadın da olsa, çocuk da olsa gereğini yaparız’, diyerek katliam talimat vermiştir. Bu talimat sonrası da birçok çocuk katledilmiştir. Tayyip Erdoğan ahlaki ve vicdani hiçbir insani değeri olmayan yozlaşmış bir siyasetçidir. Böylelerinin iktidar olduğu ülkelerde her türlü baskı ve katliam gerçekleştirilmiştir.

İttifak halinde oldukları Fetullahçılarla birlikte 2011-2012 yıllarında Sri Lanka modeli ile Kürt halkının özgürlük mücadelesi tasfiye edilmek istenmişti. Bunun için Roboskî katliamı dahil birçok cinayet işlenmiş ama hiç birisinin failleri yargılanmamıştır. O dönemde de bugünkü gibi demokratik siyaset alanı üzerinde yoğun baskı kurulmuş, KCK davaları adı altında binlerce siyasetçi, yazar, aydın tutuklanmıştır. Bu saldırılar sonuç alamayıp AKP iktidarı çökme noktasına gelince 2012 yılı sonunda İmralı’da Önder Apo’nun yanına gidilmiş; böylece 2013 çatışmasızlık süreci başlamıştır. Ancak AKP iktidarının demokratikleşme ve Kürt sorununu çözüme kavuşturma gibi bir zihniyeti, politikası ve projesi olmadığı için bu defa MHP, Ergenekon ve tüm Kürt düşmanlıyla birlikte Kürt halkına karşı bir soykırım saldırısı başlatmıştır. 5 Nisan’da İmralı’da tecritle fiili olarak başlatılan bu saldırı 24 Temmuz’la birlikte topyekun hale getirilmiştir.

YENİ ROBOSKÎLERİN OLMAMASI İÇİN MÜCADELENİN YÜKSELTİLMESİ LAZIM

Bu süreçte öz yönetim direnişleri sırasında Cizre, Silopi, Nusaybin, Şırnak, İdil ve Sur’da birçok ‘Roboskî Katliamı’ gerçekleştirilmiştir. Daha sonra da Efrîn’de, Şengal’de, Maxmur’da ‘Roboskî Katliamları’ gerçekleştirilmiştir. Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının zihniyeti Roboskî’de netleşmiştir. Bu açıdan Roboskî katliamının intikamını almak ve bir daha ‘Roboskîlerin’ olmasının önüne geçmek için AKP-MHP faşist iktidarına karşı her yerde mücadeleyi yükseltmek gerekmektedir.

Roboskî köylüleri bugüne kadar çok onurlu bir mücadele vermişlerdir. Ne AKP-MHP iktidarının bu davadan vazgeçirmek için verdiği paraları kabul etmiş, ne de baskılara boyun eğmişlerdir. Tüm baskılara rağmen bu katliamı yapanların açığa çıkarılması ve yargılanması için gereken mücadeleyi vermişlerdir. AKP iktidarı katilleri yargılama yerine Roboskî’nin katillerinin yargılanmasını isteyenleri hapse atmış ve yargılamıştır. Roboskî halkının evladı olan Şırnak milletvekili Ferhat Encü Roboskî katillerinin peşini bırakmadığı için bugün zindanda tutulmaktadır.

Roboskî katliamı, çocukların ve gençlerin paramparça edilmiş cesetleri hiçbir zaman unutulmayacak, halkımız ve Özgürlük Hareketimiz yürüttüğü mücadeleyle bu katliamların hesabını soracaktır. Kürt halkı artık baskı, zulüm, tutuklama ve katliamlarla özgürlüğünden vazgeçmeyecek bir halk haline gelmiştir. Ağır baskı ve saldırılara rağmen halkımızın özgür yaşam iradesi ve mücadelesinde ısrar etmesi bu gerçekliğin ifadesidir. Somut olarak da Roboskîli gençler özgürlük mücadelesi saflarına katılıp mücadele ederek bu iradeyi ortaya koymaktadırlar.

Roboskî katliamını yaptıran ve yapan zihniyet bugün de her yerde halkımıza saldırmaktadır. Roboskî katliamını yapan ve yaptıranlara karşı her yerde mücadele ederek sonunda onlara tarihi bir yenilgi yaşatacağız. Bu söz temelinde şehitlerimiz önünde bir daha saygıyla eğiliyoruz. Onlar rahat uyusun, bir daha Roboskîlerin olmayacağı; Kürdistan’ın savaş uçaklarıyla bombalanmayacağı Özgür Kürdistan yaratılacaktır.”