KDP'liler Erdoğan'a sesleniyor: Biz kardeşiz!

KDP'liler ulusal onuru hiçe sayarak, Twitter üzerinden Erdoğan'a "Biz sizinle arkadaşız, bizi kaybetmeyin" diye yazıyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanvekili Umêd Xoşnaw, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Biz arkadaşız" dedi.

Başta Erdoğan olmak üzere Türk devletinin Güney Kürdistan'da yapılması planlanan referanduma verdiği tepkiler artarken, KDP Grup Başkanvekili Umêd Xoşnaw, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ı mentionlayarak, "Biz sizinle arkadaşız, bizi kaybetmeyin" yazdı.

Umêd Xoşnaw'ın (@omed_xoshnaw) Twitter'dan şunları yazdı: "Recep Tayyip Erdoğan We are your friend, don't lose us! #KurdistanReferendum @RT_Erdogan."

Ayrıca KDP Genel Başkanı Mesûd Barzani'nin danışmanı Berhem Hasan Mistefa da Twitter hesabı üzerinden (@BarhamHassanM) aynı sözleri Türkçe olarak paylaştı.

Erdoğan, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında referanduma yanıtını Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu'ndan sonra vereceğini söylemişti.

Dün de Birleşmiş Milletler 72'nci Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD'nin New York'a hareket etmeden önce havaalanında konuşan Erdoğan, Barzani'nin "16 yaşımda bağımsız Kürdistan için elime silah aldım" sözlerine isim vermeden anıştırmada bulunarak, "Dara girdiğin zaman, zora girdiğin zaman kapımızı çalacaksın, her türlü desteği bizden alacaksın ama Irak'ın parçalanmasına gelince bildiğini okuyacaksın. Çocukluk hikayesiymiş, böyle şey olur mu ya?" demişti.