Kemal Kurkut katledilmesi davasında iddianame hazırlandı

Kemal Kurkut’un öldürülmesi ile ilgili iddianame hazırlandı. Savcılık Kurkut’u vuran polis, Y.Ş. hakkında “olası kastla adam öldürme” suçundan müebbet hapisle yargılanmasını istedi.

21 Mart Newroz günü sabah saatlerinde Malatya’dan Amed’e gelen ve Newroz Parkı’na çıkan Evrim Alataş Caddesi üzerinde vurularak öldürülen, daha sonra da dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy tarafından “canlı bomba” olarak duyurulan Kemal Kurkut cinayetinin iddianamesi tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 7 ay sonra Kemal Kurkut cinayetinin iddianamesini tamamlayarak mahkemeye sundu. Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. İddianamede polis Y.Ş.’nin “olası kastla adam öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanması istendi. Diğer polis O.M. hakkında ise “Olası kastla adam öldürmek” suçlamasının Kurkut’un vücudunda çıkan mermi çekirdeklerinin silahından çıkmaması gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verildi.

İddianamede olayın “canlı bomba” şeklinde servis edilmesi ve Diyarbakır Valisi’ne bu yönlü yanlış bilgi veren emniyet yöneticilerinden söz edilmedi.

Kemal Kurkut ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir’in mahkemeye serbest bırakılan polis Y.Ş.’nin tutuklanması için dilekçe sunacağı öğrenildi.