Kemalizade: Ey Kürtler sizin gününüz gelmiş artık!

Ulusal birlik çalıştayında hazırlık komitesi adına söz alan KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, "Ey Kürtler artık yeter! Sizin gününüz gelmiş artık. Çelişkilerimizi çözerek tarihin size yüklediği role denk bir tutum içerisinde olalım" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) Süleymaniye'de düzenlediği ulusal birlik çalıştayında divanın seçilmesinin ardından çalıştay programına geçildi. Divana KNK üyeleri Adem Uzun, Perwîn Ezîz, Ebdulkerim Omer, Dr. Farûq Cemil ve Beritan Mistefa seçildi. Divan adına Adem Uzun'un katılımcıları selamlamasının ardından çalıştayın hazırlık komitesi adına KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade kısa bir konuşma yaptı.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade yaklaşık 40 gündür Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Bugün ulusal bir görev üstlenerek buraya gelen herkese teşekkür ederim. Yaklaşık 40 gündür Kürdistan'ın dört parçasındaki siyasi parti ve örgütlerle görüşmeler gerçekleştirdik. Olumlu görüşmelerdi. Görüştüğümüz tüm parti temsilcileri olumlu yaklaştı ve bu çalıştaya katılacaklarını ifade ettiler. Hazırlık komitesi olarak onların büyük kısmını burada görmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.

Kürdistan'ın karşı karşıya olduğu tehditleri tüm siyasi güçlerle etraflıca konuştuklarını kaydederek, "Görüşmelerimizde Ortadoğu ve Kürdistan'ın içinden geçtiği hassas süreci tartıştık, konuştuk. Bugün artık dikkat ettiğimiz tehlikeleri ve projeleri hayata geçirme konuşma, tartışma ve pratiğe geçirme günüdür. Çünkü bu coğrafyada aktör olmazsak faktör oluruz" diye konuştu.

"Bizler de sizler de Kürt halkının temsilcileriyiz. Kürt halkının gözü de bugün üzerimizdedir" diyen Kemalizade, şunları söyledi: "Bizim ortak bir proje ortaya koymamızı bekliyorlar. Yine dünyanın gözü bizim üzerimizdedir. Onlar da eğer biz bir olursak bizi hesaba katacaklardır. Bizim gerillamız var, pêşmergemiz var, savaşçılarımız var. Bizim buna uygun bri program ortaya koymamızı bekliyorlar. Ümit ediyoruz ki bu çalıştayımızda ortaya bir program çıkarırız"

Kemalizade, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Ey Kürtler artık yeter! Sizin gününüz gelmiş artık. Aranızdaki sorun ve çelişkileri çözerek bir tarafa bırakın ve tarihin size yüklediği role denk bir tutum içerisinde olun. Bijî Kurd û Kurdistan."

Çalıştay, KNK Eşbaşkanı Rebûwar Reşit'in konuşmasıyla devam ediyor.