Kirmaşan’da 6.5 şiddetine deprem

Bu akşam merkez üssü Rojhilat Kürdistan’ın Kirmaşan kentine bağlı Sepolê Zehab ilçesi olduğu belirlenen 6.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Bu akşam saat yerel saatle 20.07 dolaylarında Irak, İran, İlam, Loristan, Kirmaşan, Sine ve Urmiye kentleri ile Başurê Kürdistan’ın Süleymaniye, Halepçe ve Rojhilat sınırına yakın olan bölgelerde bir deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssü ise Rojhilat Kürdistan’ın Kirmaşan kentine bağlı Serpolê Zehab ilçesi.

Tahran Üniversitesi rasathanesi depremin 6.4 şiddetinde olduğunu ve Merkez üssünün ise Rojhilat Kürdistan’ın Kirmaşan kentine bağlı Serpolê Zehab ilçesinin 17 kilometre batısındaki bölge olduğu açıkladı.

Depremde can kaybının olup olmadığına ilişkin henüz bir bilgi edinilemezken, Serpolê Zehab, Gilanzer ve  Kasr-ı Şirin’e bağlı köylerde elektrik ve telefon hatlarının kesildiği öğrenildi. Depremin şiddetli bir şekilde his edildiği Serpolê Zehab, Kirmaşan, Ciwanro, İlam, Kasr-ı Şirin’de yaşayan halk evlerini terk ederek sokaklara çıktı.

Yerel kaynaklar Kasr-ı Şirin ve Gilanzer’de büyük maddi hasarın meydana geldiğini, çok sayıda evin yıkıldığı bilgisini paylaştı.

Kirmaşan Acil Durumlar sorumlusu Celil Balayi’nin yaptığı açıklamada bu akşamki depremde yaralanan 75 kişinin tedavi edilmek için hastanelere ulaştığı belirtildi.