Kızıltepe'de binler buluştu: AKP yenilecek!

HDP, Mardin’de ilçe mitinglerinin ilkini Kızıltepe’de binlerce kişinin katılımıyla yaptı. Mitingde, 24 Haziran'da AKP'nin yenileceği mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Mardin’in ilçelerinde seçim mitinglerine başladı. İlk miting Kızıltepe ilçesinde yapıldı. Newroz Alanı'nda bir araya gelen binlerce kişiye, kentin adayları hitap etti. “Em dikarin", "Senle değişir", " Kadınlarla değişir" yazılı pankart ve dövizlerle süslenen miting alanına, HDP eş genel başkanları ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş posterleri asıldı. HDP lehinde sık sık sloganların atıldığı mitingde ilk olarak Koma Dengê Jinên Azad sahne aldı.

‘KANI HDP DURDURUR'

Mitingde, 20 Temmuz 2015'teki Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Murat Yurtgül’ün annesi Şemsa Yurtgül de, konuştu. Suruç’ta ikinci bir katliam yaşandığını ifade eden Yurtgül, “Bu kan dursun diye, anneler ağlamasın diye oyunuzu HDP ve Demirtaş’a verin” dedi.

Adaylardan Ebru Günay, Suruç saldırısında yaşamını yitirenleri anarak, “Biz onların katillerini tanıyoruz. Cizre’de, Sur’da, Nisebina Rengin’de tanıyoruz” diye konuştu. AKP iktidarının yenileceğini belirten Günay, halkın direnişiyle İmralı tecridinin kırılacağını vurguladı ve "24 Haziran’da AKP’ye ‘Tamam’ diyeceğiz" diye ekledi.

'AKP YALAN, TALAN VE KANDIR'

Milletvekili ve Aday Mithat Sancar da, 24 Haziran’da AKP'den hesap soracaklarını belirtirken, iktidarın politikalarını 'yalan, talan ve kan' olarak tanımladı. Sancar, AKP mitingine katılan Tansu Çiller ve oğlu AKP’den aday olan Mehmet Ağar’ın yaptıklarına dikkat çekerek, “Çiller ile oluşturulan zulüm alanı unutulur mu” diye sordu. Sancar, Kızıltepe Belediyesi’ne atanan kayyuma seslenerek, “Uğur Kaymaz’ın heykelinden ne istediniz?” diye tepki gösterdi.

'ARTIK KENDİ ELLERİYLE KATLEDİYORLAR'

Adaylardan Gülbin Şahin Dağhan ise, iktidarların eskiden başkalarının elleriyle bugün ise kendi elleriyle Suruç’ta Kürtleri katlettiğini söyledi. Dağhan, 24 Haziran’da bu yaşananlara karşı ayakta olacaklarını belirtti.

Dağhan’ın konuşması sırasında kitleyi kamerayla çeken polislere halk, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından kitle, sahneye çıkan Koma Hivron’un seslendirdiği şarkılarla halay çekti.