KJC/KC: Delal ve Azêlerin şehadeti intikam isteğimizi büyütmüştür

Komalên Ciwan ile Komalên Jinên Ciwan tarafından yapılan açıklamada, Delal Amed, Azê Malagirt ve diğer Besta şehitlerinin mücadelesini yükseltip Türk devletinden hesap soracaklarını belirtti.

YJA-STAR Komutanlarından Delal Amed ve Azê Malazgirt şahsında Besta’da şehit düşen 13 gerillayı anan Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan örgütleri, intikam sözünü yineledi.

Açıklamada, Apocu gençlik hareketi olarak örgütlendiğimiz andan itibaren bu hareketi fedaileri olarak mücadele ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Hareketimizin 40. yılını kutladığımız bu günlerde her zamankinden daha fazla kararlı iddialı olarak başlatmış olduğumuz Serî Hilde hamlesi kapsamında önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak başta olmak üzere mücadeleyi büyütme kararlılığı ve iddiasındayız’’ denildi.

Gençlik örgütlerinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Bu temelde geçtiğimiz günlerde şahadetleri açıklanan YJA-STAR komutanlarından Delal Amed, Azê Malazgirt ve 12 arkadaşının aileleri başta olmak üzere tüm halkımıza ve mücadele arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Delal Amed arkadaş PKK mücadelesinin her alanda öncü pratiğiyle, fedai, emekçi, militan duruşu ile kendisini sonuna kadar ispatlamış önder komutanlarındandır. Bu mücadeleye hem yıllarını vermiş hem de bu yıllar içerisinde en zor alanlarda, en ön saflarda düşmanla çatışmış ve düşmana büyük darbeler vurmuştur. Tıpkı Zilanlar, Sakine Cansızlar gibi tarihte büyük izler bırakarak şehitler kervanına katılmıştır.

Azê Malazgirt arkadaş da hareketimize yıllarca öncülük düzeyinde üstün bir başarıyla mücadelesini yürütmüş ve net kararlı militan duruşuyla her zaman örnek aldığımız öncü komutanlarımızdan olmuştur.

Bizler Komalên Jinên Ciwan ve Komalên Ciwan örgütleri olarak büyük komutan DELAL AMED ve onunla beraber şehit düşen arkadaşlarımızın mücadele arkadaşları olarak anılarının takipçisi olacağımızı ve mücadeleyi bıraktıkları yerden devralıp zafere götüreceğimizin sözünü veriyoruz. Dost düşman bilmeli ki başta kadınlar, tüm Apocu gençlik bu şahadetin hesabını soracak düşmanı kendi zafer ateşi ile yakacaktır. Apocu gençler ve genç kadınlar tüm alanlarda sömürgeciliğe büyük darbeler vurarak intikam sözünü geliştireceği eylemselliklerle ortaya koyacaktır. AKP-MHP faşizminden hesap soracaktır. Onların şahadeti bizim mücadeledeki kararlılığımızı yükselttiği gibi her zamankinden daha fazla intikam isteğimizi büyütmüştür. Söz veriyoruz; SERİ HILDE şiarıyla tüm meydanlarda şehitlere olan bağlılığımızı ortaya koyarak faşist sömürgeci TC devleti ve hükümetinden hesap soracağız.

Tüm yurtsever devrimci gençliğimiz, genç kadınlarımız şehitlerine bağlılığını bir kez daha ortaya koymak için çağrımıza kulak vermeli ve başta kuzey Kürdistan olmak üzere tüm alanlarda düşmana yaşamı dar etmeli ve gençliğin Önderlerine bağlılığını ortaya koymalıdır. Düşmana verilecek en güçlü cevapta Delallerin ve Azêlerin silahını kaldırmak ve özgürlük saflarına akmakla olacaktır. Faşizm kaybedecek Delallerin ruhuyla özgürlük kazanacaktır.