KJK: Kobanê direniş ruhu hep yaşayacak

KJK Koordinasyonu, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yayınladığı bir mesajda, Erdoğan’ın kaybedeceğini, Kobanê’deki direniş ruhunun hep yaşayacağını belirtti.

KJK Koordinasyonu yazılı mesajında, “Kobanê, Kürt halkının direniş tarihine eklenen en onurlu ve kahramanca sayfalarından biridir” dedi.

“Tarih, DAİŞ’ın 15 Eylül 2014’de gerçekleştirdiği saldırıyı, Erdoğan yönetiminde olan Türk devletinin desteği ile gerçekleşen soykırım ve katliam saldırısı olarak kaydetti” diyen KJK, devamla şunları ifade etti: “Kobanê’ye karşı gerçekleşen bu en vahşi ve insanlık dışı soykırım ve katliamını; Kürt halkının kadın-erkek evlatlarının, enternasyonalist yoldaşlarının desteği ile direniş ve başarı çıtasını en yükseklere çıkardığı dönem olarak yazdı. Bu tarihi direniş sayfalarını canını feda etme pahasına yazan Arin, Revan, Gelhat, Paramaz, Destina ve Zozan yoldaşlar şahsında tüm Kobani şehitlerini bir kez daha minnet ve saygı ile anıyoruz. Ektikleri direniş tohumlarına yenilerini de ekleyerek, uğranda toprağa düştükleri mücadeleyi mutlaka başaracağımız sözünü veriyoruz.”

Kobanê direnişini “tarihin en destansı mücadelelerinden biri” olarak değerlendiren KJK, “Stalingrad ve benzerleri gibi tarihe geçmiş insanlık onurunu kurtaran başarılardan biri olarak kabul görmüştür” dedi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Dört ayı aşkın süren direnişe; Bakur’e Kürdistan halkının, Kürt gençliği öncülüğünde geliştirdiği 6-8 Ekim serihildanlarının da önemli ve tarihi katkısı oldu. Kobani direnişi aynı zamanda, Kürt halkının ruhsal ve direniş birliğinin topyekûn olarak geliştiği zamandır. Kobani ’de gelişen direniş ve mücadele, hem Kürt halkının ulusal birliği ve hem de enternasyonalist dayanışmasının en güçlü geliştiği zemin ve zamandır. Bu anlamında 1 Kasım Dünya Kobani Günü’ne giden sürecin bütünlüklü adımlarıdır.

1 Kasım Dünya Kobani Günü, kadın direnişçiliği ve fedailiğinin yol göstericiliği ve öncülüğünde örülmüş bir hakikattir. Revan ve Arin Mirkan fedailiği ve direnişçiliği kadın öncülüğünde Rojava’da gelişen devrimin gerçekliği ve sembolleşmesidir. KJK olarak, bu hakikatin bilincinde olarak 1 Kasım Dünya Kobani Günü’nü direnen ve mücadele eden kadınlar başta olmak üzere Kürt halkı ve tüm ezilenlere kutlu olsun diyoruz. Kobani direnişine dayalı olarak Dünya’da sembolleşen 1 Kasım Günü, insanlık adına direnenlerin ve mücadele edenlerin kazanımıdır. Bu kazanım bize, emperyalizm, sömürgecilik, işgal, soykırım, kırım ve faşizm karşısında topyekûn direnildiği takdirde, başarının mümkün olduğunu göstermiştir. Kobani’de direniş, mücadele ve dayanışma kazanmıştır. DAİŞ barbarlığı öncülüğünde gelişen tarihin en kirli ittifakı, vahşi ve insanlık dışı saldırısı kaybetmiştir.

En çokta “Kobani düştü, düşüyor” diyen Türk cumhurbaşkanı Erdoğan kaybetmiştir. Kaybetme şuursuzluğu ve hazımsızlığı ile Rojava devrimine karşı hasımane ve düşmanca politikasını kesintisiz sürdürmüştür. Erdoğan-Bahçeli faşizminin dört yıldır kesintisiz olarak yürüttüğü saldırı politikası, Rojava’da Afrin’i işgal etmeye kadar vardırmıştır. Afrin’de geliştirilen katliam, tecavüz ve gasp politikalarının başı Erdoğan’ın kendisidir. DAİŞ, El Nusra, El Kaide ve türevi tüm çete örgütlerin hamisi, destekçisi ve korucusu olarak bu günde, bu politikasını aleni olarak sürdürmekten çekinmemektedir. Hatta bu çete örgütlerin adına ilgili tüm güçlerle açık pazarlıklar yürütme cüretkârlığını göstermektedir. Erdoğan’ın Rojava’da gerçekleşen devrimin kazanımlarına saldırmasının temelinde Kürt ve kadın düşmanlığı yatmaktadır. Tüm Rojava’yı işgal etmeyi kendisine hedef edinen Erdoğan, bu günlerde bir kez daha Kobani somutunda saldırıların yoğunlaştırmıştır. Kobani’de DAİŞ’in kaybını kendi kaybı gören Erdoğan bir kez daha bu emelini gerçekleştirmek için harekete geçmiş durumdadır. Bu defada Erdoğan kaybedecektir.

1 Kasım Dünya Kobani Günü vesilesi ile kadınlar başta olmak üzere Kürt halkı ve ezilenlere çağrımızdır. Erdoğan saldırılarına karşı yeni Kobani direnişlerine öncülük edelim. 6-8 Ekim ruhunu gençler ve kadınlar olarak yenide canlandıralım. Her bir direniş ve mücadelenin başarıya, her bir geri adımın teslimiyete götüreceği bilinci ve sorumluluğu ile hareket edelim. Erdoğan öncülüğünde gelişen kadın ve halklar düşmanı faşizmi yenilgiye uğratmanın zamanı ve imkânı oluşmuştur. Yeter ki kendimize inanalım, güvenelim ve bu temelde örgütlenerek, eyleme geçelim. Milliyetçi, dinci ve cinsiyetçi politikalardan beslenen Erdoğan kaybedecek, Kobani direniş ruhu hep yaşayacaktır.”