Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

KJK Zeynep Kınacı’yı andı

KJK Koordinasyonu, 30 Haziran 1996’da Dersim’de düzenlediği fedai eylemde hayatını kaybeden Zeynep Kınacı’yı (Zilan) andı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KJK Koordinasyonu, “Zeynep kınacı Önder Apo’nun özgürlük felsefesini güçlü ve nitelikli şekilde kavrayan Malatya’nın asi özgür ruhlu kızı olarak, soykırım politikalarına karşı eylemiyle dersimde 30 haziran 1996 yılında Kürt kadının tarihinde dirilişin adı ve günü olmuştur” dedi.

KJK, Kınacı’nın eylemi ile “Özgürlük tanrıçasının manifestosu ve özgür yaşamın adı” olduğunu belirtirken, şu ifadeleri kullandı: “Öncü komutan Zilan yoldaş Önder Apo’ya 96 yılında gerçekleştirilmek istenen komploya karşı eylemiyle dönem duruşunu belirlemiştir. 96 yılında dersimde fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı (Zilan) yoldaşı saygı ve sevgi ile anıyor, mücadele duruşu ve çizgisi zafer gerekçemizdir.

Zeynep Kınacı (Zilan ) fedai eylemi tüm kadınların özgürlük isteği ve duruşudur. Tüm kadınların tutumu ve özgürlük komutanıdır.Zilan kişiliğinde çizgi savunucusu olmak doğru partileşmek ile önderlik çizgisinde buluşmaktır. Zilan yoldaş önderlik çizgisinde büyük buluşmanın adıdır.Büyük komutan Zilan çizgisinde yürümek ,tüm kadınların ve özgürlük isteği olan herkesin çizgi duruşu ve komutanıdır . Bu gün kadın devriminin en temel görevi, dönem görevlerimize ve sürece ZİLANCA katılmaktır. Esas duruş Reber APO’nun özgürlüğü için seferber olmaktır.

Zilan imha ve inkar konseptine ve komploya, soykırıma en büyük cevaptır.30 haziran 1996 yılında fedai eylemini Önder APO “benim komutanımdır ” diyerek herkes için nasıl katılmalıyız, ölçüsünü ortaya koymuştur. Önder APO’nun üzerindeki tecritti kırmak için mücadele etmek, Kürt kadınlarının ve Kürt halkının yaşam gerekçesidir. Tutumumuz ve duruşumuzdur. Önderliğimizin varlığı, özgürlüğü, halkların, kadınların, gençlerin varlığı, özgürlüğü içi çe geçmiştir. 24 haziranla birlikte tüm toplumsal kesimler egemenliğe, faşizme, sömürgeciliğe karşı büyük bir direniş ve özgürlük cephesi oluşturarak direnmiştir. Bundan sonrada demokrasi mücadelesini yürütmek olmalıdır. Özgürlük, demokrasi güçleri olarak tüm egemenlikçi saldırılara karşı hamleci, atak bir duruşla ÖNDER APO’NUN özgürlüğü için demokratik ulus inşası ve özgürlük hamlesinin direnişini büyütmekten geçer. Bu özgürlük savaşımında kapsamlı ortak mücadele ve stratejiler temelinde anti kapitalist cepheyi oluşturarak başarıyı kazanabileceğiz.

Önderliğimiz halkların, kadınların özgürlük umudunu canlandırdı, büyüttü ve yaşayan bir hakikat haline getirdi. Zilan kişiliği Özgürlüğe doğru yürüyen bir hakikattir. Eylemiyle Özgürlüğe yürüyen tanrıça Zilan gerçekliği , özgürlük felsefesini en iyi benimsemiş , Önder APO’yla yoldaş ve doğru buluşmak olmuştur.6 Mayıs 1996’da Önder APO’ya bir suikast gerçekleştirilmiştir. Buna cevap olarak Kadın özgürlük mücadelesinin geldiği düzeyin, Önderlikle kadın arasındaki bağın en güzel ifadesi olan Zilan yoldaşın büyük eylemi gerçekleşmiştir. Zilan komutan Önderliğe yönelik saldırı karşısında çaresiz ve suskun kalmamış, bir yıllık bir gerilla olmasına rağmen çok yaratıcı bir taktik ustalık sergileyerek düşmanın saldırısına düşmanı şok eden bir tarzda cevap vermiştir.

ÖNDER APO bu eylemi ‘savaşan kişilik, eylem neredeyse biz oradayız. Komuta orasıdır, emir erleri biziz’ diyerek karşıladı. Zilan arkadaş şahsında bilinçli ve bu doğrultuda nasıl yaşaması gerektiğine karar veren ve bunun eylemini öz iradesiyle ortaya koyan kadın düzeyi olmuştur.

Zilan yoldaş Kürdistan’da Tanrıça kültürünü yeniden canlandırmıştır. Kadının kendi tarihsel kökenlerine kavuşmasının da ifadesi olmuştur.

Zilan ‘Bizi biz yapan Önderliğimize kimse saldıramaz, faşist devletler bizi korkutamaz, korkutamadıkları gibi kendi yaşamımızı yeniden inşa etmemizin de önünde duramaz’ haykırışıydı, duruşuydu. Bugünde bu zihniyeti taşıyan AKP-MHP Faşizmi yenilecek, halklar ve kadınlar başaracaktır.

Zilan duruşu bir çizgiydi, Önderlik Gerçeği ve kadın özgürlük savaşımının Kürdistan’da nasıl bir tarihi fırsat olduğunu gösterdi. Tanrıça Zilan gerçekliğinde yaşama ve savaşma kararlılığına ulaşmasını sağladı. Bugün her alanda ve her yerde Önder APO’nun özgürlüğü için seferber olmak zilanca katılmayı gerektirir “Yaşam iddiam çok büyük, anlamlı bir yaşamın ve büyük bir eylemin sahibi olmak istiyorum” demiştir . Zilan ardılar olmak, yaşamda onu yaşam sallaştırmaktır. Bugün bu mücadele duruşunu demokratik ulus çizgisini, kadının özgür kimliğiyle mücadeleyi yükseltmekten geçer.”