KNK, Şeladizê saldırısını kınadı, Kürtleri birliğe çağırdı

Türk devletinin Kürtlerin kazanımlarına ve Güney'e dönük saldırılarına dikkat çeken KNK, "Böylesi bir süreçte bu saldırılara ancak Kürdistanlı güçler ve halkların birliği ile karşı durulabilir" dedi.

KNK Yönetim Konseyi, dün Türk devletinin Güney Kürdistan'a bağlı Şeladizê bölgesinde yaptığı katilama ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

'KÜRDİSTAN'I İŞGAL ETMEK İSTİYOR'

Açıklamada, "Türk devleti her gün Kürt halkının kazanımlarına ve Kürt halkına karşı düşmanca saldırılarını sürdürmektedir" denildi ve Türkiye'nin açık bir şekilde bütün Kürdistan'ı işgal etmek istediğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Bakurê Kurdistan'daki halkımıza baskı, ölüm ve tutuklamalar ile düşmanca bir tavır içinde olan Türk devleti aynı zamanda Güney Kürdistan'da halkı bombalıyor; MİT elemanları, ajanlar ve çeteler ile birlikte saldırmaktadır" denildi.

'ANCAK BİRLİK OLARAK KARŞI DURABİLİRİZ'

Türk devletinin Rojava üzerine yaptığı planlar ve askeri güçler ile birlikte Güney Kürdistan'a dönük baskısına dikkat çeken KNK, "Böylesi bir süreçte bu saldırılara karşı ancak Kürdistanlı güçler ve halkların birliği ile durulabilir. Bugün her zamandan daha çok Kürt halkının birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Birlik savunma ve kazanılan değerleri korumak için büyük önem arz etmektedir" dedi.

Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı Kürdistan halkına, partilere, örgütlere, aydınlara duyarlılık için çağrı yapan KNK, "Başta Güney Kürdistan hükümet ve işgalci devletlerin bu vahşi saldırılarına karşı tavırlarını netleştirmelidirler" diye belirtti.

Türk devletinin başta Şeladizê bölgesinde katlettiği siviller başta olmak üzere bütün Kürdistan'daki saldırılarını kınayan KNK, ailelere başsağlığı diledi.