KNK: Birliği geliştirerek işgalcilerin planlarını bozmalıyız

KNK yeni yıl mesajında, Kurdistani güçlerin birliğini geliştirerek işgalci güçlerin planlarını boşa çıkarması gerektiğini belirtti.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, yeni yıl vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

'DÖRT PARÇADA MÜCADELENİN BÜYÜDÜĞÜ YIL OLDU'

KNK'nin mesajı şöyle:

“2022 yılı tüm iyi ve kötü yanlarıyla sona eriyor. Halkımız için mücadeleyle dolu bir yıl oldu. Kurdistan’ın dört parçasında mücadelenin yükseldiği bir yıldı.
Kuzey Kürdistan’da saldırılar yıl boyunca devam etti. Türk devleti tüm imkanlarıyla 14 Nisan’da Zap, Metina ve Avaşin’e saldırdı. Bu saldırılarda her türlü yasaklı silah ve kimyasal silahlar kullanıldı. Saldırılar karşısında başta gerillalar olmak üzere halkımızın tüm dinamikleri büyük bir fedakarlıkla ve büyük bir kahramanlıkla direndi. Direniş sonucu saldırılar boşa çıkarıldı, iddialar çürütüldü. Zap, Metina ve Avaşin’deki efsanevi direniş 2022 yılına mührünü vurdu.

Kuzey Kurdistan’da zindanlar, siyasi alan, gerilla alanları, toplumsal alanlarda kutsal direniş devam ediyor.

Güney Kurdistan’da her ne kadar bir statü olsa da tartışmalı alanların (140. Madde kapsamındaki alanlar) akıbeti hala bilinmemektedir. Ekonomik açıdan da Güney Kurdistan ağır koşullardan geçmektedir. 2022 yılının sonlarına doğru yeni hükümet göreve başlasa da Irak’taki siyasi istikrarsızlık devam ediyor. Irak’ın geleceği belirsizliğini koruyor. Bu durum Kurdistan Bölgesi için de tehlike oluşturmaktadır.

Doğu Kurdistan’da özgürlük mücadelesi devam ediyor. Eylül ayı itibariyle Kürt halkı ve özellikle kadınlar öncülüğünde rejime karşı bir direniş başladı. Direniş, hala devam etmektedir.

İran da tıpkı Türk devleti gibi saldırılarını sürdürdü ve yer yer Kurdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Rojava’da on yıldır fiili bir statü vardır. Bu statü, büyük bir kazanımdır ve her anlamda korunarak resmileştirilmelidir. Suriye rejimi hala barışçıl bir çözüm için hazır değil. Türk devleti 19 Kasım’da tüm gücüyle Rojava’ya saldırılar başlattı. Bu saldırılar bir haftadan uzun sürdü. Saldırılarda özellikle altyapı hedef alınarak özerk yönetimin yıkılması istenmiştir.

Yıl sonuna doğru Türk devleti, Kürt halkına yönelik başlattığı saldırıyı Avrupa’ya da taşıdı. 23 Aralık’ta Paris’te düzenlenen bir saldırıda Evin Goyi ve 2 yurtsever katledildi.

Düşmanlarımızın saldırıları boşa çıkarılmıştır. Kurdistani güçler ne pahasına olursa olsun diyalogla iç sorunlarını çözmeli, birlik ve beraberliklerini geliştirerek işgalci güçlerin planlarını boşa çıkarmalıdır.”