KNK: Kürt gençleri bugün Qazi Mihemed gibi direniyor

Qazi Mihemed’in tarihe büyük bir direnişçi olarak geçtiğini belirten KNK, Kürt halkının bugün de onun mirasına sahip çıkarak direnişini sürdürdüğünü ifade etti.

Qazi Mihemed’in idam edilişinin 71’inci yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Qazi Mihemed’in mücadelesinin bugün de sürdüğünü  belirtti.

KNK’nin açıklaması şöyle:

“Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin mimarı Qazi Mihemed’in direnişi tarihe geçti ve o günden bu günlere geldi. Qazi Mihemed tarih sayfalarında büyük bir direnişçi olarak yer aldı.

İran rejimine, diktatörlüğüne tıpkı Qazi Mihemed döneminde olduğu gibi Kürt kadınları, gençleri varlıklarıyla, direnişleriyle, kurumlarıyla direniyor. İran rejimi bugün de Kürt gençlerini idam ediyor, zindan atıyor, zulüm uyguluyor. İran’ın tüm vahşi uygulamalarına rağmen Kürt gençleri Qazi Mihemed gibi direniyor. Diktatörlüğe karşı duruyor. Kürt halkı bugün de Qazi Mihemed’e sahip çıkarak direnişini sürdürüyor. Dört parça Kürdistan’da da Kürt halkı direnişinden asla vazgeçmedi. Dün olduğu gibi bugün de direniyor.”