KNK: Newroz'da birlik olalım; mücadeleyi yükseltelim

KNK Eş Başkanı Rêbwar Reşid, Newroz'u kutlayarak, "Böylesi kutsal bir günde düşmanlarımıza karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele içerisinde olmalıyız” mesajını verdi.

Kongreya Neteweyî ya Kurdistanê (KNK) Eş Başkanı Rêbwar Reşid Newroz bayramı vesilesiyle ANF’ye bir açıklama yaptı. Reşid, dört parça Kürtlerin ve Kürdistan’da yaşayan bütün kesimlerin Newroz Bayramını kutlayarak, birlik ve mücadele çağrısında bulundu.

Reşid, şunları kaydetti: "Newroz kardeşlik, dostluk ve hoşgörüdür ancak halkımız yıllardır büyük bir baskı ve zulüm altında bayramını kutluyor. Günümüzde Türkiye ve İran devletleri bu baskılarını sürdürüyorlar. 37 yıllık İran İslam devleti, Kürtleri idam ediyor, işsiz bırakıyor, açlık ile terbiye etmeye çalışıyor. En ufak bir demokratik eyleme bile tahammül demeyen bu rejim Kürtleri zindana atıyor ve idam ediyor. Türk devleti de benzer uygulamalarla halkımızı yok etmeye çalışıyor. Kuzey, Güney ve Rojava da halkımıza karşı savaş içerisinde. Bugün DAİŞ, El-Nusra olmak üzere onlarca çete örgütlerini halkımızın üzerine salıyor. Bugün Şengal’de Êzidîlere yapılan saldırı bu politikaların sonucudur. Şengal Kürdistan için bir yaradır. Enfal, Halepçe gibi büyük bir yaradır. Hiçbir zaman unutulmaz.”

'BİRLİK OLMALI, ÖZGÜR BİR SİSTEM YARATMALIYIZ'

Reşid, bütün bu uygulamalara karşı Newroz’un güçlü kutlanması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

Kürdistan’da ve Kürtler içerisinde kardeşlik, hoş görü, dostluk olmalı. Yurtseverlik değerlere sahip çıkılmalı. Kadın hakları, çocuk hakları ve toplumun bütün farklı kesimlerini kucaklanmalıdır. Yoksa Kürtlük ve yurtseverlik, Kürt motifleri taşımak yada Kürt elbiselerini giymek değildir. Kürtlük bu zulme karşı durmak ve mücadele etmektir.  Onun için bu yıl Newroz vesilesiyle Türkiye ve İran’a karşı mücadele yükseltilmelidir. Çünkü Newroz, direniş, mücadele ve serhildandır.

Kürtler içerisinde birlik ve beraberlik sağlanmalı. Hoşgörü olmalı. Demokrasi gelişmeli, herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir sistem yaratılmalı.

Newroz Bayramı bütün Kürdistan halkına, Asuri-Süryani, Keldani, Yahudi, Hıristiyan, Êzidî, Yasan, Şebek Ehmedi, Alevi, Şii, Sünnilere, komünist, sosyalistler olmak üzere bütün inançlara ve topluluklara kutlu olsun.

Newroz Bayramı, İmralı olmak üzere bütün siyasi tutuklulara, Kandil, Kürdistan dağlarına Rojava, Germiyan, Güney Kürdistan gerçek yurtsever peşmergelere YPG, YPJ ve gerilla kutlu olsun. Bütün halkımıza Newroz kutlu olsun. Herkes o gün Newroz kutlamasına gitmeli.”