KNK: Türk devleti, DAİŞ'in imdadına yetişiyor!

KNK, Türk devletinin DAİŞ çetelerinin imdadına yetiştiğine dikkat çekerek, "Kobanê ve Rojava’ya yönelik vahşi saldırılarına karşı duralım" çağrısında bulundu.

Kongreya Neteweyî ya Kurdistanê (KNK), 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. 

'DAİŞ, İLK YENİLGİSİNİ KOBANÊ'DE ALDI'

Açıklamada, Kobanê direnişine değinilerek, şunlar belirtildi:

"Bundan dört yıl önce bugünlerde, vahşi DAİŞ çeteleri, tüm güçleriyle Kobanê’ye saldırıyorlardı. Kobanê’de de, YPG ve YPJ’ye mensup bir grup kahraman savaşçı ve her şeye rağmen şehrini terk etmeyen bir grup fedakâr insan, DAİŞ’in vahşi saldırılarına karşı, insanlık adına direniyorlardı. Dünyanın her tarafında da demokrat ve duyarlı insanlar, Kobanê insanlarını ve savaşçılarını, günlük eylemleriyle destekliyorlardı. O direniş ve destek büyüdü ve Kobanê kurtarıldı. İşte 1 Kasım bu şekilde Kobanê direnişinin günü oldu.

O gün DAİŞ Kobanê'ye saldırırken yalnız değildi. Başta Türk devleti olmak üzere Kürt düşmanlığını yapan bölgenin statükocu güçleri, DAİŞ’i destekliyorlar, finanse ediyorlardı. Erdoğan, Kobanê sınırına giderek bir kısım taraftarıyla toplantı yaptı. Toplantıda zevkle 'az kaldı, Kobanê düştü düşecek' dedi. Bütün bunlara rağmen Kobanê direndi ve DAİŞ’e mezar oldu. DAİŞ, ilk yenilgisini Kobanê'de aldı."

'DÖRTLÜ ZİRVE SONRASI SALDIRILAR BAŞLADI'

Açıklamada, "Türkiye devleti ve Erdoğan, halen o günü unutmamış ve DAİŞ'in yapamadığını kendisi yapmak istiyor" diyerek, dörtlü zirve sonrası Kuzey Suriye’ye yönelik tehdit ve saldırıların yoğunlaştığı kaydedildi.

'TÜRKİYE, DAİŞ BİTECEĞİ ANDA İMDADINA YETİŞİYOR!'

DAİŞ ve Türk saldırılarının koordineli yürütüldüğüne vurgu yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Kobanê’yi özgürleştiren güçler, büyük bedeller ödeyerek başta başkentleri Reqa olmak üzere bölgenin çoğunu DAİŞ'ten özgürleştirdiler. DAİŞ'in elinde çok az bir mıntıka var ve ağırlıklı olarak YPG/YPJ güçlerinin içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri, o mıntıkaları da DAİŞ’ten almak için operasyonlarına devam ediyorlar. İşte tam bu dönemde Türk devletinin saldırıları DAİŞ teröristlerine destektir ve koordinelidir. Çünkü Türk devleti ile eşzamanlı olarak DAIŞ teröristleri de Dêra Zor alanindaki Hejîn kasabasında yoğun saldırılarda bulunmaktadır. DAİŞ'in bitirileceği bir anda, Türk devleti tekrar onların imdadına yetişiyor ve Rojava’ya saldırıyor."

ULUSLARARASI ÇEVRELERE ÇAĞRI

KNK, acil çağrıda bulunarak, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:

"TC’nin bu saldırısı Rojava’ya yönelik bir saldırı olduğu gibi, orada kurulan demokratik yönetime ve onlar şahsında insanlığa karşı bir saldırıdır.

Uluslararası Koalisyona DAİŞ teröristlerine destek veren Türkiye’nin düşmanlığına karşı tavırlarını netleştirmesi çağrısında bulunuyoruz. 

Türk devletinin saldırıları, teröre karşı kurulan Uluslararası Koalisyonun stratejilerine karşıdır. Koalisyon bu konuda bir an önce harekete geçmeli ve DAİŞ destekçisi TC’ye 'dur' demelidir. 

Uluslararası devletlere Türk devletinin Kuzey Suriye’nin güvenli alanlarına yönelimlerini kınaması çağrısında bulunuyoruz."